“Hidroelektrane na Trebišnjici” dodjeljuju studentske stipendije u akademskoj 2017/2018. godini

17 jan
Rok prijave 19.01.2018

Konkurs za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj 2017/2018. godini u iznosu od 150 do 300 KM, koji je raspisalo preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici”, ističe u petak 19.01.2018.

Pravo na ove stipendije imaju redovni studenti druge, treće i četvrte godine javnih visokoškolskih ustanova sa prebivalištem u Republici Srpskoj.

Kako je navedeno u konkursu, šanse imaju studenti Elektrotehničkog, Mašinskog, Građevinskog, Geološkog, Arhitektonskog, Pravnog, Ekonomskog i Fakulteta za proizvodnju i menadžment.

“Jedan od uslova konkursa je da student već nije korisnik stipendija ili drugog vida materijalne pomoći, kao i da je godinu upisao prvi put”, navedeno je u konkursu.

Prilikom razmatranja prijava Komisija za dodjelu stipendija će posebnu pažnju obratiti na uspjeh u toku prethodnog školovanja, materijalni položaj, te da li je dijete poginulog borca ili invalida rada i rata, kao i mjesto prebivališta.

“Redovni studenti mogu ostvariti pravo na stipendiju ukoliko do dana zatvaranja nisu navršili 26 godina života, a nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzimati u obzir”, stoji u konkursu.

Kompletan konkurs možete pogledati u prilogu.

(Visited 305 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin