Heinrich-Böll-Stiftung stipendije 2016

4 mar
Rok prijave 01.04.2016

Heinrich-Böll-Stiftung, neprofitna politička fondacija smještena u Sjevernoj Americi, poziva studente da se prijave za program stipendiranja.

HBS djeluje kao katalizator, pun vizija i projekata za reformu politike i medjunarodne mreže, pa tako nastoji da unaprijedi demokratiju i ljudska prava, zaštitu životne sredine i bavi se promovisanjem mirnog rješavanja sukoba.

Poseban akcenat usmjeren je na rodnu demokratiju što znači društvenu emancipaciju, rodnu ravnopravnost i jednaka prava za žene LGBT zajednice.

Fondacija posluje u preko 60 zemalja širom svijeta, a trenutno održava veliki broj medjunarodnih kancelarija. Vašington, DC kancelarija je organizacija koja promoviše razmjenu u programskim oblastima kroz informativne programe, radionice, konferencije, javne seminare i program obuke u trajanju pripravničkog staža od 3 do 6 mjeseci.

Pozivaju se svi studenti, sa najmanje dvije godine studija, koji su zainteresovani za teme: demokratije, ljudskih prava, životne sredine, mirnog rješavanja konflikata i slično, da se prijave za stipendiju Heinrich-Böll-Stiftung.

Mjesečna stipendija iznosi USD 700.

Krajnji rok za aplikaciju je 1. april 2016. godine.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Ues.rs.ba

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin