Hartefakt: Konkurs za stvaranje vizuelnog identiteta pojma tolerancije

7 aug
Rok prijave 31.08.2017

Nezavisna regionalna kulturna organizacija Hartefakt, uz podršku Ambasade Australije u Beogradu, poziva sve umetnike i kreativce da se prijave na
KONKURS
za stvaranje vizuelnog identiteta pojma tolerancije

Tolerancija je poštovanje, prihvatanje i zahvalnost prema vrlo bogatoj i raznovrsnoj kulturi našeg vremena, kao i svim formama izražavanja i doživljavanja toga šta sve znači “biti čovek”. Ona je danas, čini se više nego ikada, potrebna kako bi naglasila sve aspekte koji su potrebni da bi jedno ovako turbulentno i multikulturno društvo uopšte i bilo u mogućnosti da živi u harmoniji. Tolerancija stvara društvo u kojem se svaki pojedinac oseća kao njegov vredan i važan pripadnik i samim tim doprinosi njegovom progresu. Kako bismo lakše i efikasnije afirmisali veoma važnu poruku koju pojam tolerancije nosi, Heartefact želi da stvori simbol, tačnije logo tolerancije, koji bi jasno komunicirao sa svima i koji bi ukazivao na sve kvalitete ovakve prakse.

U prvom krugu žiriranja, žiri će odabrati pet do deset  finalista konkursa čiji će radovi biti predstavljeni javnosti u vidu kolektivne izložbe tokom nedelje tolerancije u periodu od 11. do 18. septembra 2017.

Prvo mesto biće objavljeno tokom trajanja izložbe i pored novčane nagrade, predstavlajće zvanični simbol tolerancije u svim medijskim i projektnim delatnostima organizacije Hartefakta i njegovih partnera.

Prijave

Radove slati na mejl
[email protected]
u vektorskom formatu, JPG, 1000 x 1000.

Konkurs je otvoren od 31.05.2017. do 31.08.2017.
Na konkurs su pozvani da učestvuju svi iz regiona i šire. 

Tokom trajanja konkursa, pa sve do donošenja odluke o pobedniku konkursa, Hartefakt neće davati nikakve informacije o radu žirija.

Prijavom na konkurs kandidati potvrđuju da su autori svih priloženih radova i skica, i da Hartefakt ima pravo objavljivanja priloženih radova na svim komunikacionim kanalima.

Hartefakt je posvećen jačanju kritičke svesti i izgradnji otvorenog i slobodnog društva kroz kreativnu i umetničku razmenu na važne društvene teme koje se tiču ljudskih prava, slobode govora i društvene odgovornosti. Podržava i podstiče savremeno i angažovano kulturno i umetničko stvaralaštvo, stvarajući uslove za kreiranje nove generacije društveno angažovanih, kreativnih i progresivnih snaga, koje će kritički promišljati svet oko sebe i doprinositi razvoju čitavog regiona.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin