Hartefakt: Konkurs za najbolju savremenu dramu

30 jun
Rok prijave 20.07.2016

Nezavisna regionalna kulturna organizacija Hartefakt, sa sedištem u Beogradu, raspisuje

KONKURS

za najbolji savremeni angažovani celovečernji dramski tekst

na srpskom, hrvatskom, bosanskom ili crnogorskom jeziku.

Pravo učešća na konkursu imaju autori/autorke sa prebivalištem na teritoriji Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Žiri u sastavu Biljana Srbljanović (dramska spisateljica), Oliver Frljić (reditelj) i Filip Vujošević (dramski pisac i dramaturg), doneće odluku o pobedničkom i sačiniti uži izbor od pet najuspešnijih dramskih tekstova.

Prvo mesto na konkursu podrazumeva dodelu novčane nagrade u iznosu od 4000 EUR (neto). Nagrada obuhvata i otkup autorskih prava za premijerno izvođenje pobedničkog komada u toku 2017/2018. godine u produkciji Hartefakta u jednom od regionalnih pozorišta. Hartefakt se obavezuje da, u štampanoj formi, objavi zbirke sa pet dramskih tekstova koji uđu u uži izbor konkursa. Pored toga, Hartefakt je spreman da podrži i podstiče umetničku afirmaciju i promociju najuspešnijih dramskih tekstova sa konkursa.

Osnovni kriterijumi prilikom odlučivanja žirija će biti umetnička vrednost i društvena angažovanost. Dramski tekstovi koji svojom porukom podstiču nasilje, versku i nacionalnu netrpeljivost, kao i diskriminaciju po bilo kom osnovu, neće biti razmatrani kao potencijalni kandidati za nagradu.

Pravo učešća na konkursu imaju samo originalni, neobjavljivani i neizvođeni radovi.

Jedan autor ili autorka može prijaviti najviše dva dramska teksta na konkurs. U protivnom ove prijave neće biti razmatrane.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin