Green Fest 2017: Otvoren filmski konkurs

6 jul
Rok prijave 04.09.2017

Centar za unapređenje životne sredine je otvorio konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 8. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ koji će biti održan od 14. do 17. novembra 2017. u beogradskom Domu omladine.

Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenu čovekovog uticaja na Planetu. U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2015. godine, i čije trajanje ne prelazi 60 minuta. Potrebna dokumentacija za prijavu se može pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs.

Rok za prijavu na konkurs je 4. septembar, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 20. oktobra 2017.

Filmovi će biti nagrađeni u ukupno 6 kategorija: Najbolji srpski film, Najbolji film o prirodi, Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film do 1 minuta, Najbolji omladinski film (do 30 godina).

Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ je najveća “zelena” manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih sedam godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo gotovo 3000 filmova sa svih kontinenata, održano preko 140 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno preko 120 izlagača i umetnika, sa ukupnom posetom od oko 65 000 građana.

Osmi Međunarodni festival zelene kulture „Grin Fest“ sprovodi Centar za unapređenje životne sredine, finansira Ministarstvo omladine i sporta RS, i uz podršku mnogobrojnih partnera i prijatelja.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments