Google nudi besplatne kurseve za istraživače, developere, naučnike i studente

9 mar

Besplatna edukacija je namijenjena svima koji tek uče programirati ili su već napredni developeri u području novih tehnologija.

Learn with Google AI je novi projekat internetskog diva kojim se područje mašinskog učenja i umjetne inteligencije približiti većem broju ljudi, prije svega programera.

Googleovi stručnjaci su osmislili i potpuno besplatno dali svima na korištenje veći broj online lekcija, kurseva, vježbi, studija slučaja, te vizualizacija i primjera iz prakse za brojna područja povezana s AI tehnologijama.

Istraživači, developeri, naučnici, studenti, i svi drugi zainteresirani na ovim stranicama mogu pronaći interaktivne edukacijske module prilagođene svojim željama, potrebama i stepenu znanja. Jedan od zanimljivijih kurseva je i Machine Learning Crash Course, osnovna edukacija o mašinskom učenju izvorno kreirana za Googleove zaposlenike, koja je sada dostupna svima. U njoj se uče osnove mašinskog učenja kroz korištenje Googleovog TensorFlow API-ja, od početaka pa sve do izrade neuronskih mreža.

Kurs traje 15 sati i uključuje 25 lekcija te preko 40 vježbi na kojima se može učiti. Primjeren je i onima koji nemaju nikakvog iskustva sa strojnim učenjem, ali Googleovci kažu da bi bilo dobro imati predznanje iz Pythona i osnova programiranja i algebre. Ovo je tek prvi kurs u nizu koji će iz Googleovih laboratorija stići u javnost, najavljeno je iz kompanije.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments