Globalni forum mladih 2019, Amsterdam – Holandija

13 apr
Rok prijave 15.04.2019

“The Youth Time International movement“ zvanično poziva novinare i mlade medijske entuzijaste da se prijave za Globalni forum mladih, koji će se održati od 2. do 6. decembra u Amsterdamu, Holandija.

OBLAST:

Novinarstvo

OPIS

Ograničen broj potpuno i djelimično finansiranih stipendija za izvještavanje bice ponuđen medijskim ljudima da učestvuju na događaju. Potpuno finansirana stipendija pokrivaće: putovanje do i iz Amsterdama, smještaj, hranu, program uključujući neformalne aktivnosti i prevoz tokom događaja. Djelimično finansirane stipendije neće uključivati naknadu za putovanje u Amsterdam.USLOVI

Mogu se prijaviti pripovjedači priča, blogeri / vlogeri, aktivisti za digitalne medije, online slobodni novinari i svako ko radi kao novinar u medijskoj industriji iz cijelog svijeta. Svako ko se prijavljuje mora prihvatiti obavezu da proizvede najmanje dva medijska djela prije i poslije foruma. Oni takođe moraju imati tečno znanje engleskog jezika, pismeno i usmeno.

Dodatni kriterijumi za novinare: Trenutno zaposlenje u nacionalnim ili međunarodnim medijima (novine, časopisi, novinske agencije, TV, radio ili portal za vijesti).

Dodatni kriterijumi za entuzijaste slobodnih medija: Da ima aktivan i redovno ažuriran račun društvenih medija, blog platformu i tc; značajno iskustvo u kreiranju multimedijalnog sadržaja i dubokog razumijevanja onoga što čini dobru online priču.

NAČIN PRIJAVE

Prijavljujete se popunjavanjem obrasca na sljedecem linku.

Izbor za stipendije će se zasnivati na stručnim kvalifikacijama, relevantnom iskustvu kao što je pokazano interesovanje za temu foruma i nivo doprinosa u promociji konkursa za učesnike prije događaja. U slučaju pitanja, molimo da ih proslijedite na [email protected].

ROK ZA PRIJAVU:

15. april 2019.

Detaljnije na linku.

(Visited 184 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments