Gdje se biznis susreće sa industrijom: Kako osvajamo industrijske gigante

27 jun

Kako izgleda rad u brzorastućoj globalnoj kompaniji? Koje vještine posjeduju osobe u timu koji akvizira svjetski poznate brendove? Kako tehnološki zahtjevna rješenja prilagoditi potrebama klijenata tako da donose besprijekorne rezultate?

Dobro došli u Infobip, mjesto fuzije biznisa i inžinjeringa. Pridružite nam se na druženju 3.7. u 18:00 sati u Kući plamena mira i saznajte odgovore na ova pitanja.

Na putovanje MENA regijom povest će vas naši Sales Manager – Asim Halilbašić i Enterprise Presales Manager – Seid Hafizović i ispričati vam s kojim izazovima se susreću u komunikaciji s klijentima i prodajnom procesu i kako je izgledao proces tehničke integracije naših rješenja za Daraz.pk – jednu od najvećih online shopping kompanija, te podijeliti s vama najzanimljivije anegdote s putovanja i sastanaka s klijentima.

Naš Regional Manager – Kemal Kečo i Presales Engineer – Naida Beširović pokazat će vam kako radimo na unapređenju usluge za klijente Emirates NBD – jedne od najvećih banaka u regiji uz pomoć WhatsApp business rješenja, odnosno kako u Infobipu spajamo biznis i inžinjering.

Sales Manager – Asim Halilbašić

Asim Halilbašić je završio fakultet za Upravu u Sarajevu na kojem također radi master tezu. Pored toga, trenutno radi master tezu i na fakultetu za Ekonomiju (Sarajevo) i Bolton Univerizitetu (Bolton) smjer Bankarstvo i Finansije. Svoj put u Infobipu započeo je kao Sales Manager prije dvije godine, a prije toga je 5 godina radio u bankarstvu. Na poziciji Sales Managera imao je priliku da radi sa najvećim imenima i kompanijama MENA tržišta, vodi velike projekte, kao što je saradnja s kompanijom Daraz, prezentuje Infobip na svjetskim tržištima, te da edukuje i sarađuje sa kolegama iz lokalnih ureda.

Enterprise Presales Manager – Seid Hafizović

Seid Hafizović je završio Elektrotehnički fakultet u Sarajevu. Karijeru u Infobipu započeo je kao prvi Presales Engineer u Sarajevskom uredu, a kao treći u cijeloj kompaniji. Spoj tehnologije i biznisa ga kroz tri godine dovodi na Team lead poziciju za Enterprise Presales inženjere u MENA regiji. Trenutno vodi team od 15 inženjera.

Regional manager – Kemal Kečo

Kemal Kečo je završio odsjek za menadžment, marketing i prodaju na Internacionalnom Burch Univerzitetu. Magistrirao je Islamsku ekonomiju i finansije na Ekonomskom fakuletu Univerziteta u Sarajevu. Svoj rad u kompaniji Infobip počinje 2015. godine kao Sales i Account manager gdje je svakodnevno radio na izgradnji odnosa s klijentima tokom i nakon prodajnog procesa, kao i razvoju Infobipovih usluga na tržištu Bangladeša i Pakistana. Krajem 2016. godine postaje Team Leader za MENA regiju, te radi na koordinaciji sales i account timova, kako i daljem razvoju MENA tržišta. Ulogu Regional managera za MENA tržište preuzeo je u Julu 2017. godine i na toj poziciji radi i danas. Posao regionalnog menadžera podrazumijeva upravljanje svim uredima u regiji (njih 6 trenutno), razvoj i vođenje timova koji rade na regiji, istraživanje prilika za dalji rast i razvoj na tržištu, kreiranje prodajnih ciljeva i strategije za postizanje ciljeva u saradnji sa svim timovima, upravljanje cijenama u skladu sa zahtjevima tržišta i prodajnim ciljevima.

Presales Engineer – Naida Beširović

Naida Beširović je završila Elektrotehnički fakultet u Sarajevu. Njen početak u Infobipu bio je na ljetnoj praksi koja je organizirana 2018. godine nakon koje je zaposlena kao Presales Engineer. Na ovoj poziciji ima priliku da primjeni svoja znanja iz tehnologije i biznisa, kao i da radi sa najvećim imenima i kompanijama na Middle East-u, kao što su Emirates NBD, RTA i Daraz.

Upoznajte se s kompanijom koja ima preko 60 ureda na 6 kontinenata, preko 300 000 klijenata i čija komunikacijska platforma i usluge koje mogu doprijeti do gotovo 7 miljardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja. Ulaz na događaj je slobodan. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezna je registracija putem forme.

Fb event

(Visited 140 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević