GastroID centar organizuje obuku za ugostitelje

22 avg
Rok prijave 21.09.2017

GastroID centar za obuke u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u saradnji s referentnim poslodavcima, i uz financijsku podršku Općine Novi Grad Sarajevo, poziva zainteresovane kandidate za obavljanje 2-mjesečne dinamične obuke za zanimanje konobara/-ice u centru Gastroid, i prakse kod potencijalnog poslodavca.

Po uspješnom završetku obuke, kandidati dobivaju certifikat o stečenim vještinama i mogućnost zaposlenja u jednom od partnerskih ugostiteljskih objekata na minimalno 6 mjeseci.

Kandidati prije početka obuke potpisuju Ugovor s centrom Gastroid u kojem su navedena sva prava i obaveze kandidata za vrijeme i po završetku trajanja obuke.

Gastroid centar je osnovan 2014. godine kroz projekat koji je podržan švicarskom Agencijom za razvoj i saradnju (SDC) i programom ‘Prilika Plus’, a nosilac projekta jest firma Tofi Sarajevo.

Program obuka se bazira na praktičnoj i teoretskoj nastavi s posebnim naglaskom na izvođenje praktičnog dijela obuka koji fini 80% nastavnog programa. Obuke vodi tim iskusnih predavača/-ica, a svi stručnjaci su specijalizovani za neki od modula koje će predavati svim grupama polaznika.

Predavači će zajedno u saradnji s poslodavcima biti zaduženi za provedbu praktičnog dijela obuke.

Kandidati će tokom obuke usvojiti potrebne radne vještine i znanja, a nudi im se mogućnost da iskoriste novostečene kompetencije za zaposlenje u jednom od eminentnih partnerskih ugostiteljskih objekata. Obzirom na veliku potražnju za kvalitetnim radnim kadrom u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, kandidati imaju veliku priliku za napredovanjem tokom karijere za pozicije – menadžera restorana i hotela.

Kadrovi zaposleni u ugostiteljstvu i hotelijerstvu imaju priliku stalnim usavršavanjem svojih vještina ostvariti i nadprosječna primanja. Turizam je jedna od najbrže rastućih gospodarskih grana u BiH, te zato nudi dinamično radno okruženje i mogućnost konstantnog razvoja.

Obuka se izvodi u centru Gastroid u Sarajevu, a praktični dio obuke kandidati obavljaju u centru i u partnerskim ugostiteljskim objektima.

Više o uslovima koji su neophodni za prijavu pročitajte ovdje.

(Visited 148 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments