FZZZ objavio poziv za sufinansiranje samozapošljavanja Start-up 2017 Plus

17 okt
Rok prijave 31.12.2017

Federalni zavod za zapošljavanje objavio je Javni poziv za učešće u realizaciji Programa Start-up 2017 “PLUS”.

Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u iznosu od 2.000.000 KM koja se obezbjeđuju u skladu sa pomenutom odlukom.

Federalni zavod za zapošljavanje realizira Program u saradnji sa kantonalnim službama za zapošljavanje (u daljem tekstu: Služba/službe). Izrazi u ovom dokumentu koji su napisani samo u jednom gramatičkom rodu odnose se podjednako na muški i ženski rod.

Međutim, kako navode iz Zavoda, zbog velikog broja podnesenih elektronskih prijava i ograničenog iznosa raspoloživih finansijskih sredstava apliciranje za učešće, Program se ograničava za Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Unsko-sanski, Hercegovačko-neretvanski i Kanton Sarajevo.

Inače, cilj Programa je poticanje najmanje 450 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH na samozapošljavanje, pokretanjem djelatnosti, kao i na zapošljavanje drugih osoba sa evidencije nezaposlenih u tim djelatnostima.

Ciljna grupa su osobe prijavljene na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana podnošenja prijave na Javni poziv, bez obzira na stepen obrazovanja i starosnu dob, a koje će po prijavi na Javni poziv registrirati i održati djelatnost u trajanju od najmanje 12 mjeseci, odnosno 15 mjeseci.

Za sufinansiranje samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede, Zavod će osobama, tj. korisnicima sredstava, sa kojima se zaključi ugovor o sufinansiranju samozapošljavanja u narednih 15 mjeseci isplaćivati poticajna sredstva, i to u iznosu od 250 KM (mjesečno) za muškarce, odnosno 275 KM (mjesečno) za žene, a 300 KM (mjesečno) za mlade dobi do 30 godina bez obzira na spol.

Javni poziv ostaje otvoren do potpisivanja ugovora u vrijednosti raspoloživih sredstava, a najdalje do 31. 12. 2017. godine.

(Visited 481 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments