Fumetto nagradno takmičenje za strip autore

9 dec
Rok prijave 04.01.2018

Međunarodni festival stripa – Fumetto iz Švicarske objavljuje poziv autorima stripova da se prijave za nagradno takmičenje i dobiju priliku da uporede svoje radove, predstave ih široj publici i razmijene iskustva.

Tema Fumetto takmičenja je “Dovoljno”. U radu je potrebno predstaviti koliko je potrebno učesniku, njegovoj porodici i prijateljima da bi zaista bili srećni.

Žiri će odabrati četrdeset do pedeset stripova koji će biti predstavljeni na izložbi tokom festivala.

Dodjeljivaće se nagrade u tri kategorije, a biće dodijeljena i nagrada za najbolji scenario, nezavisno od kategorije. Dobitnici nagrade u vrijednosti od 5,000 CHF će biti proglašeni 14. aprila 2018. godine.

Mogu se prijaviti kreativni i talentovani autori stripova. U okviru takmičenja postoje tri kategorije i različiti uslovi za prihvatljivu starosnu granicu za svaku od kategorija pojedinačno:

– prva kategorija: kandidati sa 18 ili više godina
– druga kategorija: kandidati koji imaju između 13 i 17 godina
– treća kategorija: kandidati sa 12 ili manje godina.

Prijave se podnose isključivo putem pošte na adresu: Fumetto Wettbewerb, Rössligasse 12, 6004 Lucerne, Switzerland. Svaki rad može sadržati najviše četiri strane i mora biti A3 ili A4 formata. Na pozadini svake strane je potrebno navesti ime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i datum rođenja.

Fumetto takmičenje jedno od najvećih i najvažnijih takmičenja takve vrste u Evropi. Fumetto pruža priliku mladim ljudima da predstave svoje radove međunarodnoj javnosti. Festival ima za cilj da podstakne mlade da se kreativno izražavaju i da vjeruju da je putem stripova ojačana njihova sposobnost konceptualizacije.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin