Fulbright program stipendiranja u kategoriji takmičenja studenata istraživača za ak. 2019/20. godinu

22 mar
Rok prijave 23.04.2018

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavila je javni poziv za dodjelu Fulbright stipendije u kategoriji takmičenja studenata istraživača za akademsku 2019/20. godinu.

Program nudi grantove (finansijska sredstva) stručnjacima da u punom radnom vremenu (full-time) provedu ne-stepenovano istraživanje u trajanju od minimum 4 do maksimalno 9 mjeseci u visokoškolskim ustanovama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Namijenjen je za nezavisno istraživanje studenata u bibliotekama univerziteta domaćina ili terenska istraživanja koja su potrebna kako bi kandidat ispunio zahtjeve svog matičnog univerziteta za izradu master ili doktorske teze. Studenti će imati priliku uspostaviti profesionalne kontakte u svom polju, unaprijediti svoj naučni rad, steći međunarodno iskustvo i lično usavršavanje.

Rok za prijavu je 23. april 2018. godine.

Prijave se mogu podnijeti putem linka ili ovdje.

Iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu napominju da se svi zaniteresovani kandidati, ukoliko imaju dodatnih pitanja, mogu obratiti na e-mail: [email protected] ili kontakt telefon: +387 33 70 40 66.

(Visited 244 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments