Free Market Road Show Tuzla

9 apr

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli će se 18. aprila sa početkom u 10:00 sati, održati drugi po redu Free Market Road Show. Riječ je o jedinstvenom događaju koji promoviše liberalne ekonomske politike i koji se održava u 45 gradova širom Evrope.

Ovogodišnja centralna tema događaja je “Svijet poslije Brexita i Trumpa”. Tema se odnosi na aktuelne izazove ekonomskih i drugih politika, uvjetovane globalnim događanjima. Pored toga, na FMRS Tuzla će se govoriti o uspješnim poreznim reformama u kontekstu Bosne i Hercegovine. Cilj je da se identificiraju načini za reformu postojećeg poreznog sistema. Na FMRS će se i predstaviti “Poreski kalkulator”, koji građani BiH mogu koristiti kako bi izračunali koliko poreza daju državi na godišnjem nivou.

Govornici na drugom FMRS su: Richard Zundritsch, Tristan Hardy, Pieter Cleppe, Yaël Ossowski, Aleksandar Kokotović i Darjan Minov. Prisutnima će se obratiti prof.dr. Ermina Smajlović, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

FMRS događaj organizuju udruženje “Multi” u suradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Tuzli, Asocijacijom studenata Ekonomskog fakulteta u Tuzli (ASEF), European Students For Liberty i Austrian Economic Center iz Beča.

Više o Free Market Road Show Tuzla na: http://freemarket-rs.com/event/fmrs-tuzla/

Prijave na: https://goo.gl/forms/uHzjoOLiCfXpds7x1

FB EVENT

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin