Francuska ambasada u BiH: Poziv za dostavu prijedloga projekata 2017

12 jun
Rok prijave 21.06.2017

Nadovezujući se na pariški Samit o Balkanu, Francuska ambasada je odlučila pomoći građanima, posebno mladima, da iskoriste mogućnosti koje im se pružaju kroz približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji. Ove aktivnosti se sprovode kroz podršku ambasade civilnom društvu Bosne i Hercegovine.

Francuska ambasada u Bosni i Hercegovini objavljuje poziv za projekte 2017. namijenjen nevladinim organizacijama i inkubatorima.

Rok za podnošenje projekata je 21. juni 2017. u 16.00 sati (krajnji datum i satnica).

Francuska ambasada vodi svoju strategiju saradnje u okviru političkog napretka ostvarenog približavanjem Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, kao i kroz nastavak smjernica određenih na Samitu o Balkanu iz jula 2016.

Iz tog razloga, Odjel za kulturu nastoji implementirati aktivnosti koje odgovoraju ovoj novoj perspektivi, prilagođavajući potrebe stanovnika Bosne i Hercegovine, posebno mladih, mogućnostima koje im se nude kroz taj napredak. Najprije radi se o podršci strukturiranju civilnog društva u ciljanim područjima, kao nastavak zaključcima Samita o Balkanu.

U tom okviru, Francuska ambasada u Bosni i Hercegovini objavljuje poziv za projekte namijenjen civilnom društvu (NVO i inkubatori) u vezi sa slijedećim prioritetima (također su dobrodošli projekti koji pokrivaju više prioriteta) :

  • Podrška stručnom usavršavanju mladih, posebno u ruralnoj sredini,
  • Razvoj poduzetništva i socijalnog poduzetništva, posebno žena i mladih
  • Jačanje civilnog angažmana mladih i valorizacija iskustava ostvarenih kroz dobrovoljni rad
  • Podrška razvoju zelene ekonomije, aktivnostima na borbi protiv zgađenja i u korist očuvanja okoliša
  • Valorizacija kulturne/prirodne i nematerijalne baštine i razvoj turizma

Pozivaju se zainteresovani NVO/inkubatori da popune formular u prilogu, na francuskom ili engleskom jeziku, i pošalju najkasnije do 21. juna 2017. (krajnja satnica : 16.00 sati). Odabrani projekti će se podržati u iznosu od 3000 do 7500 KM, u cijelosti ili jednim dijelom sume koju traže nosioci projekta.

Dodatne informacije i aplikaciju možete pronaći ovdje.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin