FPN Sarajevo: Radionica “Digitalna prava i slobode”

9 jan

Radionica pod nazivom “Digitalna prava i slobode – Promocija zaštite i razvoja pojedinca u digitalnom prostoru kroz CryptoParty” je jedinstveni projekt Instituta za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu koji za cilj ima primjenu, promociju i edukaciju o humanocentričnom aspektu digitalne sigurnosti i pismenosti.

Digitalni prostor je doživio svojevrsnu ekspanziju u Bosni i Hercegovini za značajnim porastom broja korisnika u zadnjih 10 godina, tok sama formalna edukacija ne nudi dovoljno prostora za razvoj stanovništva u oblasti digitalne sigurnosti i pismenosti u Bosni i Hercegovini. Inače, radionica CryptoParty BH je dio temeljnog globalnog pothvata kako bi se šira javnost upoznala sa osnovama praktične cyber sigurnosti.

Institut za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka UNSA uz partnerstvo sa: MondoIT; Centar za informacijsku sigurnost i nove medije; Cryptoparty.rs; CryptoParty BH; Crypto.ba; Institut digitalne slobode (fb); Hacklab Belgrade;

Datum: 10.01.2018. godine
Vrijeme: 15:00 – 18:00, sala 12.
Mjesto: Fakultet političkih nauka Sarajevo, Skenderija 72

Program radionice možete pronaći ovdje.

FB Event

(Visited 102 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Comments

Autor Aida Trepanić