Fotokonkurs „Mojih 1.000 riječi protiv nasilja!“

9 nov
Rok prijave 20.11.2017

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“, pridružujući se aktivnostima širom svijeta povodom obilježavanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i Međunarodnog dana ljudskih prava, raspisuje fotokonkurs „Mojih 1.000 riječi protiv nasilja“. Konkurs će biti otvoren od 8. do 20. novembra 2017. godine.

Pozivamo zainteresirane profesionalne fotografe/kinje, amatere, entuzijaste i zaljubljenike u fotografiju da nam dostave svoje fotografske radove kojima će poslati svoju poruku protiv rodnog, vjerskog, nacionalističkog, rasnog, vršnjačkog i svih drugih oblika nasilja u našem društvu.

Smjernice za pripremu i dostavljanje fotografija:

Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji, snimlјene mobilnim telefonom ili fotoaparatom. Poželjna rezolucija:  300dpi i 3000px po dužoj stranici, u .jpg formatu.

Pristup temi je slobodan, uz poštivanje osnovne ideje izražene kroz temu konkursa/izložbe, te uvažavanje vrijednosti i principa za koje se zalaže CEI Nahla.

Fotografije je potrebno poslati putem e-maila [email protected] najkasnije do ponedjeljka, 20. novembra 2017, do 20 h. Uz fotografiju je obavezno dostaviti: ime i kontakt podatke autora/ice i kratak opis fotografije.

Jedan autor/ica može poslati maksimalno tri rada.

Autori/ce se učešćem na konkursu slažu da se njihove fotografije bez naknade koriste u svim promotivnim materijalima, kao i na internetskim stranicama, društvenim mrežama i specijaliziranim publikacijama koje promoviraju ovaj konkurs i izložbu “Mojih 1.000 riječi protiv nasilja”. Autori/ce preuzimaju punu odgovornost za eventualne povrede tuđih autorskih prava.

Organizator zadržava pravo da ne prihvati fotografije za koje smatra da ne odgovaraju uvjetima konkursa, kao i fotografije koje ne zadovoljavaju tehničke standarde.

Najuspješnijih 16 fotografija koje odabere stručni žiri bit će predstavljene na izložbi „Mojih 1.000 riječi protiv nasilja“ u Sarajevu, Bihaću i Tuzli, a sve pristigle fotografije koje budu zadovoljavale osnovne kriterije bit će uvrštene u e-knjigu „Mojih 1.000 riječi protiv nasilja“ te objavljene na Nahlinoj web stranici i društvenim mrežama i promovirane kroz medije. Troškove printanja fotografija i organizacije izložbi snosi CEI Nahla.
Pridružite nam se u borbi za svijet u kojem niko ne živi u strahu od nasilja!
(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments