Fotografski konkurs “Osobe sa kvalitetom”

27 aug
Rok prijave 01.09.2017

Filmski festival “Uhvati film – BiH” raspisao je konkurs za prijem radova za izložbu fotografija na temu “Osobe sa kvalitetom”.

U fokusu fotografija treba da se prikažu osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, njihovo učestvovanje u svim sferama društvenog života i rada: na radnom mjestu, u klubu, na koncertima, pozorišnim predstavama, u šetnji, prilikom kupovine u marketu ili butiku, prisustvovanje predavanjima u školi ili na fakultetu, bavljenje sportskim aktivnostima i slično.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane pojedince i organizacije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji mogu poslati maksimalno dvije fotografije ne starije od dvije godine. Autori najboljih fotografija bit će nagrađeni simboličnim nagradama.

Izložba će biti organizovana u sklopu sedmog Filmskog festivala “Uhvati film – BiH” koji će se održati 13. oktobra 2017. godine u Muzičkom paviljonu “Staklenac” u Banjoj Luci. Filmski festival i izložba fotografija imaju za cilj podizanje nivoa svijesti javnosti o osobama s invaliditetom.

Krajnji rok za prijavu fotografija je 1.9.2017.

Više informacija o konkursu možete pronaći na ovom linku.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin