Foto takmičenje “Foto CoolTura”

14 jun
Rok prijave 26.06.2016

Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica (Foundation Cultural Heritage without Borders – CHwB) Bosna i Hercegovina i agencija “Visit Konjic” organizuju foto takmičenje “Foto CoolTura”, koje ima za cilj promociju vrijednog kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa/nasljeđa/baštine Bosne i Hercegovine.

Foto takmičenje traje od 13. do 26. juna 2016. godine, dok će pobjednik biti proglašen 27. juna 2016. godine. Svi zainteresirani fotografije mogu slati putem on-line aplikacije koja je objavljena na zvaničnoj Facebook stranici CHwB BiH ili web stranice “Foto CoolTura”.

U foto takmičenju mogu sudjelovati svi građani i građanke Bosne i Hercegovine koji:

1. Posjete kulturno-historijsko ili prirodno dobro bilo gdje u Bosni i Hercegovini,
2. Fotografišu se kraj lokaliteta ili objekta,
3. Pošalju fotografiju na konkurs (preko on-line aplikacije),
4. Podijele s drugima zbog čega je važno posjetiti taj specifični lokalitet ili objekat.

Prilikom odabira pobjednika “Foto CoolTura” takmičenja u obzir će se uzimati zanimljivost opisa kulturno-historijskog ili prirodnog dobra, kao i da se na fotografiji vidi autor i lokalitet/objekat koji ste posjetili.

CHwB i “Visit Konjic” vršiti će odabir pobjednika ove nagradne igre. Na odabir konačnog pobjednika uzimat će se u obzir i broj lajkova koje ste dobili putem on-line aplikacije.

Pobjednik ove nagradne igre osvaja zanimljiv vikend za dvoje u Konjicu, koji uključuje rafting na Neretvi, posjetu Titovom bunkeru, noćenje i prevoz. CHwB BiH i “Visit Konjic” obezbijedili su nagradu za pobjednika.

Ovim takmičenjem, CHwB BiH i “Visit Konjic” pridružuju se organizacijama širom svijeta koji tokom juna organizuju različite događaje u cilju promociju biciklizma. Također, juni se obilježava i kao mjesec boravka u prirodi.

Podstičemo građane i građanke Bosne i Hercegovine da na biciklu ili pješke posjete vrijedna dobra naše zemlje i pridruže se zajedničkoj promociji kulturnog bogatstva.

“Foto CoolTura” dio je inicijative “Učini svojim!” koja ima za cilj podizanje svijesti među građanima BiH o zajedničkom kulturnom naslijeđu.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin