Foto konkurs “Razlike inspirišu”

19 mar
Rok prijave 12.04.2016

Svrha foto konkursa «Razlike inspirišu» koji organizuju UNESCO, UNICEF i UNDP Bosnia and Herzegovina u sklopu projekta «Dijalog za budućnost» u suradnji sa portalom Fotografija.ba, jeste promovisanje i dizanje svijesti kod građana o važnosti promovisanja dijaloga, tolerancije i suživota u cijeloj Bosni i Hercegovini.

OPŠTE INFORMACIJE

U foto konkursu mogu učestvovati svi građani, državljani Bosne i Hercegovine, koji u periodu od 16.03.2016. do 12.04.2016. godine (23:59h) ispune obrazac koji se nalazi na stranici Fotografija.ba.

Fotografija treba prikazivati postojanje prostora za dijalog, promovirati suživot, toleranciju, izgradnju razumijevanja, poštivanje različitosti.

Sve zaprimljene fotografije, koje odgovaraju temi “Razlike inspirišu”, biće objavljene na stranici Fotografija.ba, kao i u albumu “FOTO natječaj – Razlike inspirišu” na Facebook stranici “Dijalog za budućnost”.

U finale ulaze svi učesnici čije fotografije budu zaprimljene do kraja isteka roka za prijavu.

Žiri čine urednici portala Fotografija.ba, kao i UN članovi projekta “Dijalog za budućnost”. Stručni žiri izabrat će jednog (1) dobitnika, koji će osvojiti nagradu.

Pet najboljih fotografija iz užeg izbora biće izdvojene i objavljene na Facebook stranicama “UNDP Bosnia and Herzegovina” kao i “Dijalog za budućnost”.

NAGRADA

Za dobitnika, autora pobjedničke fotografije, Organizator će osigurati nagradu u vidu poklon-vaučera u vrijednosti od 1.000 KM (sa PDV-om), koji će se iskoristiti isključivo u prodavnicama kompanije IMTEC.

Poklon-vaučer nije moguće mijenjati za novčanu protuvrijednost ili prenositi na treća lica. Vaučer je moguće iskoristi do roka valjanosti naznačenog na vaučeru.

NAPOMENA: Ukoliko je fotografija nastala prije roka prijave, također, može učestvovati u ovom natječaju, uz naznaku da autor fotografije nije sa istom nagrađivan na nekom od natječaja.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin