“Football People” – Grant

6 aug
Rok prijave 06.09.2016

Internacionalna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu, FARE Network, objavila je natječaj za grantove formalnim i neformalnim grupama, koje imaju namjeru aplicirati sa projektima promocije antidiskriminacije i ljudskih prava kroz fudbal.

Na taj način svi učesnici se priključuju impoznantnom broju više od 100 000 učesnika koji za vrijeme Oktobarskih sedmica akcije pod nazivom “Football People”  sprovode svoje projekte diljem Evrope.

Prošle godine za vrijeme dvije sedmice u mjesecu oktobru organizovano je više od 2000 aktivnosti u 60 zemalja, za koje FARE Network svake godine omogući više od 250 grantova. Na taj način aktivisti, dobitnici grantova, postaju dijelom najveće kampanje ovog tipa u evropskom sportu.

“Izuzetno nam je važno da se aktivisti sa područja Balkana uključe u ovaj pokret i pošalju svoje aplikacije za grantove, a posebno želim naglasiti da ove godine prilažemo posebnu pažnju projektima posvećenim inkluziji izbjeglica.” – izjavio je izvršni direktor Fare Networka, Piara Powar.

Svi zainteresovani mogu mogu aplicirati za manje grantove u iznosu do 500 eura u periodu od 01. augusta do 06. septembra putem sljedećeg linka.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin