Fondacija tuzlanske zajednice: Poziv za podršku projektima lokalnih grupa

4 jun
Rok prijave 22.06.2016

PROGRAM PODRŠKE RAZVOJU ZAJEDNICE podstiče građanski aktivizam  i podržava ideje i inicijative koje će doprinijeti poboljšanju uslova življenja, podstaći građanski aktivizam i animirati mlade da se uključe u razvoj zajednice.

CILJEVI PROGRAMA
Osnovni cilj Programa je unapređenje i razvoj lokalnih zajednica u Tuzli, Kalesiji, Živinicama, Srebreniku i Lukavcu, kroz sufinansiranje projekata i inicjativa aktivnih građana za rješavanje zajedničkih problema, uz maksimalno korištenje svih raspoloživih lokalnih resursa i promociju suradnje između javnog, civilnog i poslovnog sektora.

Specifični ciljevi programa su:
1.Sistemsko organiziranje građana i razvoj „žive“ demokratije kroz podršku akcijama samoorganizovanja i zagovaranja za promjene
2.Osnaživanje i uključivanje građana, posebno onih iz ranjivih kategorija u razvoj zajednice kroz sistemsko organiziranje zajednice,
3.Izgradnja povjerenja i poticanje lokalnih partnerstava, redovne komunikacije i međusobe saradnje javnog, civinog i poslovnog sektora na nivou razvoja zajednice,

KO MOŽE APLICIRATI? 
Aplicirati mogu zajednice članice Mreže aktivnih zajednica i to sa područja Grada Tuzla: Dobrnja, Gornja Lipnica, Gornja Tuzla, Grabovica, Mramor, Simin Han, Solina, Par Selo, Husino i Kiseljak; sa područja Općine Lukavac: Prokosovići, Bikodže; sa područja Općine Kalesija: Donje Vukovije i Hrasno;  sa područja Općine Srebrenik: Seona, Tinja-Lisovići,  te sa područja Općine Živinice: Šerići-Priluk i Gornje Živinice.

ROK ZA PRIJEM APLIKACIJA

Poziv je otvoren do 22.06.2016.

ŠTA PODRŽAVAMO?
–    Poziv je namjenjen isključivo za podršku akcijama lokalnih grupa za razvoj koje su usmjerene na unapređenje uslova življenja u navedenim zajednicama
–    Projekte čiji je rok za realizaciju od 1-12 mjeseci
–    Projekte koji su zasnovani na volonterskom angažmanu i saradnji svih članova jedne lokalne grupe za razvoj (više u kriterijima)
–    Maksimalni iznos granta po projektu je 3000,00 KM uz obavezno novčano učešće aplikanta od 20%.

KAKO APLICIRATI?

Aplicirati mogu isključivo Lokalne grupe za razvoj gore navedenih zajednica. Prilikom apliciranja potrebno je dostaviti projektni prijedlog u standardnoj aplikacionoj formi FTZ-a koju možete preuzeti na dnu teksta. U koliko vam je potrebna podrška pri ispunjavanju aplikacje možete se obratiti direktno u kancelariju Fondacije tuzlanske zajednice ili na broj telefona 362-832.

Potpisanu i ovjerenu dokumentaciju treba dostaviti poštom ili lično u kancelariju Fondacije tuzlanske zajednice, na adresu:  Pozorišna 13, 75000-Tuzla, i u elektronskoj formi na e-mail:[email protected].

Prijavne formulare i dodatne informacije možete pronaći ovdje.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin