Fondacija tuzlanske zajednice: Osvojite do 4000KM za realizaciju Vaše ideje i postanite junaci i junakinje Vaših zajednica

4 sep
Rok prijave 30.09.2018

Mlad si i član si omladinske organizacije ili neformalne grupe mladih iz Srebrenika, Kalesije, Živinica, Lukavca ili Tuzle? Imaš ideju kojom želiš unaprijediti rad svoje organizacije ili možda želiš osnovati novu omladinsku organizaciju koja bi unaprijedila kvalitet života mladih sa područja tvoje zajednice?

Omladinska banka Fondacije tuzlanske zajednice nudi ti podršku kako bi svoju ideju sproveo/la u djelo i daje ti mogućnost da pokažeš da si i ti junak/junakinja svoje zajednice.

Kako bi ti pomogla u toj namjeri, Fondacija tuzlanske zajednice je udružila sredstva međunarodnih donatora, lokalnih vlasti, biznisa i pojedinaca.  Sve što treba da uradiš jeste da pažljivo iščitaš kriterije poziva i svoju ideju postaviš u formu projektnog prijedloga i pošalješ na adresu Fondacije tuzlanske zajednice.

Ukoliko tvoj projekat dobije podršku imat ćeš dodatno priliku svoju ideju predstaviti lokalnim biznisima i pojedincima i time obezbijediti dodatna finansijska sredstva.

Cilj poziva i kampanje:

  1. Podržati mlade aktiviste u lokalnoj zajednici i pokazati da su oni istinski junaci svoje zajednice.
  2. Osnažiti omladinski sektor kroz jačanje programskih i organizacionih kapaciteta omladinskih organizacija.
  3. Potaći lokalne privredne subjekte i pojedince da finansijski podrže projekte mladih junaka

Iznos podrške:

Od 2.000 do 4.000,00KM po projektu.

Aplicirati mogu: 

  1. Omladinske organizacije sa područja Općina Kalesija, Lukavac, Srebrenik, Živinice i sa područja Grada Tuzla
  2. Neformalne grupe sa područja Općina Kalesija, Lukavac, Srebrenik, Živinice i sa područja Grada Tuzla koje će kroz projekat osnovati omladinsku organizaciju.

Cilj kampanje ”Budi junak/junakinja svoje zajednice” je podržati  inovativne projekte omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih koji će svojom realizacijom povećati i poboljšati kvalitet svojih redovnih i vanrednih sadržaja u radu sa mladima na godišnjem nivou, povećati broj članova i zainteresovanost mladih za učešćem u tim sadržajima i aktivnostima.

Prednost će se dati projektima koji podstiču razvoj poduzetničkog duha i poduzetničkog djelovanja i promišljanja kod mladih, projektima koji obezbjeđuju samoodrživost omladinskim organizacijama i koji imaju dugoročan efekat. Rok za prijavu je 30.septembar 2018.godine.

Kako aplicirati:

Prilikom apliciranja potrebno je dostaviti projektni prijedlog putem platforme za online apliciranje koja se nalazi na web stranici Fondacije. Ukoliko vam je potrebna podrška pri ispunjavanju aplikacije možete se obratiti direktno u kancelariju Fondacije tuzlanske zajednice ili na broj telefona 362-830.

Aplikacije se moraju dostaviti i lično/poštom u dva primjerka sa potpisom odgovorne osobe/a i pečatom organizacije (za registrovane organizacije i institucije) na adresu Pozorišna 13, 75 000 Tuzla sa naznakom ˝Budi junak-inja svoje zajednice 2018˝. Neformalne grupe dostavljaju kontakt listu svojih članova sa njihovim potpisima.

(Visited 197 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments