Fondacija tuzlanske zajednice organizuje 11. po redu konferenciju pod nazivom ”Naša zajednica, naše ogledalo”

20 feb

Ove godine Fondacija tuzlanske zajednice u partnerstvu sa Mrežom aktivnih zajednica organizuje 11. po redu konferenciju aktivnih građana pod nazivom ”Naša zajednica, naše ogledalo”.

Konferencija ima za cilj promovisati primjere dobre prakse građanskog učešća u procesima organizovanja zajednice, volonterizam i aktivizam u zajednici, zalaganje i rad pojedinaca, ali i organizovano djelovanje zajednica. Na konferenciji ˝Naša zajednica, naše ogledalo˝ govorit će se o značaju organizovanja zajednice na mikro nivou, angažmanu aktivnih pojedinaca i njihovoj međusobnoj saradnji, značaju umrežavanja i razmjeni znanja i iskustva.

Ovogodišnja konferencija je i svečanog tipa jer Fondacija tuzlanske zajednice proslavlja 15 godina postojanja, 15 godina darivanja i ulaganja u zajednicu.

Također, u duhu osnovnih vrijednosti koje njeguju Fondacija tuzlanske zajednice i Mreža aktivnih zajednica, a to su volonterizam, filantropija i građanski aktivizam na konferenciji će biti uručena priznanja i nagrade u pet kategorija:
-najbolji mentor u zajednici
-najbolji fundraiser u zajednici
-najvolonter u zajednici
-najbolji organizator u zajednici
-najbolje organizovana zajednica.

Konferencija će se održati u petak, 23.02.2018. godine u Narodnom pozorištu Tuzla, sa početkom u 13.30h.

Sadržaj konferencije i pregled nominovanih za dodjelu priznanja pogledajte OVDJE.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments