Fondacija tuzlanske zajednice i caffe bar Sloboda obilježavaju Dan mladih

9 avg

Povodom Međunarodnog dana mladih koji se širom svijeta obilježava 12. augusta Fondacija tuzlanske zajednice organizuje druženje u caffe baru ‘’Sloboda’’. 
Okupljanje će početi u 19 sati,  a Fondacijin tim je za posjetitelje pripremio zanimljiv program uz mnoštvo iznenađenja. 

”Obilježavanjem Međunarodnog dana mladih želimo skrenuti pažnju na mlade i na njihove potrebe. Zato smo i ove godine u Fondaciji tuzlanske zajednice odlučili da upravo na ovaj dan, petu godinu zaredom pokrenemo kampanju ˝Budi junak/junakinja svoje zajednice˝. Kampanjom želimo skrenuti pažnju vrijednim mladim ljudima da su oni istinski junaci, ali i pažnju javnom, biznis  i nevladinom sektoru da su pametni mladi ljudi resurs kojem trebamo posvetiti više pažnje i u koji trebamo više ulagati.’‘-kazala je Mirha Krivić, koordinatorica Programa za mlade dodavši kako će se u Slobodi okupiti više od stotinu mladih iz pet zajednica u kojima djeluje Fondacija tuzlanske zajednice.

Međunarodni dan mladih je ujedno dan kada se slave postignuća mladih u svijetu te se ohrabruje njihovo sudjelovanje u društvu. Upravo zbog toga, Fondacija tuzlanske zajednice 12. augusta najavljuje i kampanju ‘’Budi junak/junakinja svoje zajednice 2018’’ kojom poziva mlade da se aktiviraju na području grada, odnosno općine u kojoj djeluju.

Cilj kampanje je pružiti podršku  vrijednim mladim ljudima koji svakodnevno uče, koji  su angažovani u društvu, koji svojim radom i zalaganjem motivišu druge i na taj način kreiraju bolju budućnost za sve nas.

”Kao i prethodnih, i ove godine kroz kampanju ”Budi junak/junakinja svoje zajednice” želimo poslati jasnu poruku mladim ljudima koji svakodnevno uče, koji  su angažovani u društvu, omladinskim udruženjima; mladima koji svakodnevno treniraju i koji svojim radom i zalaganjem kontinuirano rade na usavršavanju svojih vještina i sposobnosti da su oni stvarni junaci i junakinje svoje zajednice. Želimo skrenuti pažnju na mlade ljude,  ali ih također kroz aktivnosti kampanje potaknuti  na društveno i poduzetno djelovanje i finansijski podržati najbolje ideje mladih˝-kazao je Mirza Mujezinović, koordinator Odbora Omladinske banke Živinice.

Kroz kampanju ‘Budi junak/junakinja svoje zajednice”  Fondacija tuzlanske zajednice će  podržati  minimum 10 poduzetnih  i kreativnih ideja mladih u 5 gradova Tuzlanskog kantona: Tuzla, Srebrenik, Lukavac, Živinice i Kalesija. Pored finansijske podrške u iznosu do 4000KM po projektu, Fondacija će najboljima omogućiti predstavljanje svojih ideja društveno odgovornim kompanijama koje su odlučile podržati kampanju, razmjenu iskustava i predstavljanje ideja na konferenciji za mlade.

(Visited 57 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments