Fondacija SHL: Fond omladinskog angažmana

16 maj

Fond omladinskog angažmana nudi priliku svim mladima iz Bosne i Hercegovine, posebno onima bez iskustva u omladinskom angažmanu, da se prijave za finansijsku i mentorsku podršku kako bi organizovali aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama. Za finansijska sredstva u iznosu do 4000 KM mogu se prijaviti omladinske i(li) nevladine organizacije, neformalne omladinske grupe i pojedinci. Ideje i aktivnosti s kojima se prijavljuju trebaju biti usmjerene na mlade od 15 do 30 godina, te doprinositi razvoju lokalne zajednice, škola ili mladih u toj zajednici.

Više info na www.shl.ba

Prijave se mogu slati tokom cijele godine na email [email protected]. Odluke o podržanim idejama donose se kvartalno (mart, juni, septembar i decembar), a Fondacija SHL će vas informirati o statusu vaše prijave.

Veoma važnu ulogu u realizaciji projekata ima tim FOA multiplikatora, 12 mladih ljudi iz cijele BiH koji daju podršku koordinatorima projekata za vrijeme njihove realizacije. Oni svojim primjerom i angažmanom podižu svijesti mladih u Bosni i Hercegovini, koji mogu najviše uticati na pozitivne promjene u svojoj lokalnoj zajednici i svom okruženju.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments