Fondacija Revizor iz Bihaća dodjeljuje stipendije za projekte iz nauke i umjetnosti

15 jan
Rok prijave 28.02.2018

Fondacija Revizor iz Bihaća objavila je Javni konkurs za dodjelu stipendije za projekte iz nauke i umjetnosti u 2018. godini, a iznos ovogodišnje stipendije je 3.000 KM.

Na konkurs za stipendiju Revizor mogu se prijaviti svi kandidati i kandidatkinje čiji projekat se tiče realizacije finalnih aktivnosti iz naučne oblasti humanističkih nauka i umjetnosti na bilo kojoj akademskoj instituciji u svijetu. Finaliziranje istraživanja u svrhu objavljivanja naučnih radova, finasiranje njihovog objavljivanja, finasiranje izdavačkih projekata, umjetnička istraživanja, umjetnički rad u studiju, realizacija izložbi i slično.

Cilj stipendije je poticanje istraživanja iz oblasti humanističkih nauka i umjetnosti – projekata koji se nalazi u poodmakloj fazi realizacije kao što su doktorska i postdoktorska istraživanja, objavljivanje novih naučnih rezultata, realizacija umjetničkog projekta i slično.

Iz Fondacije očekuju aplikacije iz cijele Bosne i Hercegovine kandidata svih narodnosti i navode da će aplikanti putem elektronske pošte biti obavješteni o rezultatima najkasnije 30 dana od zatvaranja konkursa.

Rok za dostavljanje aplikacija je 28.02.2018. godine, a za više informacija možete pogledati Konkurs Fondacije Revizor za dodjelu stipendija za projekte iz nauke i umjetnosti u 2018. godini.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments