Fondacija Mak Dizdar i udruženje “Slovo Gorčina”: Poziv na Stolački ljetni univerzitet

14 jun
Rok prijave 17.06.2018

Fondacija Mak Dizdar i Udruženje “Slovo Gorčina” objavljuju poziv na STOLAČKI LJETNI UNIVERZITET

U sklopu festivala kulture “Slovo Gorčina”, od 27. do 29. jula 2018. godine u Stocu će biti održan prvi Stolački ljetni univerzitet.

Tema ovogodišnjeg ljetnog univerziteta jeste život i djelo Maka Dizdara, o kojima će se razgovarati u sklopu četiri predavanja: Mak Dizdar i književni kanon(i), Gdje je nestala Kosara: žene u bosanskohercegovačkoj književnosti, Mak Dizdar iz pjesničke perspektive i Život Maka Dizdara. O ovim temama govorit će, između ostalih, i Amila Buturović sa Univerziteta York u Torontu, Šejla Šehabović, direktorica Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Adrijana Vidić sa Sveučilišta u Zadru i Vladislava Gordić Petković sa Univerziteta u Novom Sadu.

Na Stolačkom ljetnom univerzitetu predviđeno je učešće deset stolačkih i deset gostujućih studenata i studentica (iz BiH i drugih zemalja). Za goste je obezbijeđen smještaj i troškovi boravka u Stocu.

Prijave, koje se sastoje od CV-a i motivacionog pisma,  na email adresu [email protected]. Od svih studenata i studentica očekuje se aktivno učešće na predavanjima i pomoć pri održavanju festivala “Slovo Gorčina”.

(Visited 174 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments