Fondacija CURE vas poziva na performans – Ne tolerišem nasilje u vezama mladih

5 mar

Fondacije CURE organizuje performans u izvedbi srednjoškolca i srednjoškolki iz Srednje medicinske škole i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn u Sarajevu na temu: “Ne tolerišem nasilje u vezama mladih!“

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivaju na performans „Ne tolerišem nasilje u vezama“ u utorak, 06.03.2018. godine sa početkom u 17.00 sati u Art kinu Kriterion Sarajevo (na adresi Obala Kulina bana 2), a u sklopu Sedmice ženske solidarnosti i izgradnje mira koja se obilježava u periodu: 3.-9. mart/ožujak 2018. godine.

Performans izvode učenici i učenice Srednje medicinske škole pod mentorstvom Saše Knežević, profesoricom bosanskog jezika i književnosti, i učenici i učenice Srednje škole za okoliš i drvni dizajn pod mentorstvom Sabina Šehović, profesoricom bosanskog jezika i književnosti.

Srednjoškolci/ke su kreirali performans na osnovu nagrađenih pismenih radova njihovih kolega i kolegica iz cijele BiH. U ovom performansu mlade osobe će na sceni pričati i/ili čitati nagrađene pismene radove na temu “Ne tolerišem nasilje u vezama mladih!“. Pismeni radovi sadrže stavove vezano za nasilje koje se događa mladim osobama u različitim vrstama veza, a na performansu će ih učenici i učenice prepričati, pročitati, odglumiti. Na ovaj način mlade osobe će pokazati da imaju jako slične probleme, da ih nasilje muči i da o tome neće šutiti.

Performans je nastao nakon što su pismeni radovi deset mladih osoba iz cijele BiH na temu „Ne tolerišem nasilje u vezama mladih“ izabrani, na osnovu konkursa kojeg je sprovela Fondacija CURE u prošloj godini. Konkurs je bio namijenjen za srednjoškolce i srednjoškolke da dostave svoje pismene radove na temu “Ne tolerišem nasilje u vezama mladih!“, s ciljem da mlade osobe iznesu svoje stavove vezano za nasilje koje se događa mladim osobama u različitim vrstama veza (prijateljskim, porodičnim, ljubavnim itd.) kako bi svojim radom ponudili/e odgovor na pitanje kako mlade osobe doživljavaju nasilje, kako se osjećaju i kako djeluju u svakodnevnim situacijama nasilja (nasilje na internetu, vršnjačko nasilje, nasilje u ljubavnim odnosima, nasilje na ulici, porodično nasilje i slično).

Za više informacija kontaktirajte Deniju Hidić na e-mail: [email protected]
ili putem telefona:+387 33 207-561

FB Event

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin