Fondacija CURE: Trening prevencije rodno zasnovanog nasilja

8 dec
Rok prijave 12.12.2016

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na trening za trenerice Prevencija rodno zasnovanog nasilja koji će se organizovati u periodu od 16.12.2016. do 18.12.2016. godine.

Trening je namijenjen za osobe koje žele steći znanja i vještine kako kreirati agendu, kako se pripremiti i voditi radionicu na temu rodno zasnovanog nasilja koja obuhvata odgovore na pitanja šta je rodno zasnovano nasilje, koje su vrste i oblici nasilja, kako prepoznati, kako reagovati i kako zaustaviti nasilje.

Trening koji smo dizajnirale odvija se u trajanju od tri dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama, diskusije, video projekcije i pripreme za vođenje radionice. Metode rada koje koristimo su participativne i interaktivne što znači da se grupna dinamika i diskusija kreira uz učešće svih osoba u grupi.

Program je dizajniran za lični rast polaznica, a osigurava individualno učenje kao i rad u timu te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, potiče kreativnost i orginalnost druge učesnice. Program nudi mogućnost profesionalnog i ličnog rasta i razvoja potičući propitivanje sopstvene uloge i potencijala u građenju pravednijeg društva koji promoviše nultu toleranciju na nasilje koje se dešava nad ženama, djevojkama i djevojčicama.

Sve dodatne informacije o smještaju i agendi ćemo dostaviti osobama nakon izbora prijavljenih učesnica. Troškove seminara, smještaj, hranu i piće, kao i refundaciju putnih troškova za učesnice snosi Fondacija CURE uz podršku Američke ambasade u Sarajevu. Fondacija CURE će izvršavati refundaciju troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtjeva refundaciju troškova putem Ugovora o djelu. U prijavnici se nalaze pitanja koje je potrebno popuniti kako bismo mogle napraviti Ugovor o djelu. Aplikaciju za prijave na trening šaljemo u nastavku.

Molimo da nam pošaljete svoju prijavnicu najkasnije do ponedjeljka, 12.12.2016.godine do 12.00 sati putem faxa na broj 033/207 561 ili na e-mail: [email protected]

Realizaciju ovog treninga organizuje Fondacija CURE u sklopu projekta „Kako zaustaviti rodno zasnovano nasilje?“ koji je podržan od strane Američke ambasade u Sarajevu.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte ured Fondacije CURE na 033/207-561 ili pišite na e-mail [email protected].

Prijavnicu za trening možete preuzeti ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments