Fondacija CURE: Poziv na Živu biblioteku

9 maj

Fondacija CURE je počastvovana da vas pozove na

Živu biblioteku, dana 18.05.2016.

u sklopu Maja/svibnja – Mjeseca ravnopravnosti lezbejski, gejeva, biseksualnih, trans* i interspolnih osoba u BiH u 2016. godine.

Mjesto i vrijeme: Kancelarije Fondacije CURE, Čekaluša 16, od 14:00-16:00h

Fondacija CURE, u sklopu aktivnosti za Maj/svibanj- Mjesec ravnopravnosti lezbejski, gejeva, biseksualnih, trans* i interspolnih osoba u BiH u 2016. godine Živu biblioteku s LGBTIQAP tematikom.

Živa biblioteka funkcioniše na principu prave biblioteke. Jedina razlika je u tome što je “čitanje“ u Živoj biblioteci zapravo razgovor s Knjigom. Knjige su osobe koje sa Čitaocima dobrovoljno razgovaraju o izazovima s kojima se suočavaju zbog toga što su malobrojniji i/ili drugačiji od ostalih. Drugim riječima, svi su pozvani da otvore “korice“ Knjige, a ne da o Knjizi sude po njenim “koricama“. Na našoj Živoj biblioteci imat ćete priliku upoznati lezbejsku, gej muškarca, biseksualnu, trans*, panseksualnu, aseksualnu i queer osobu.

Pozivamo vas da nam se pridružite 18.05.2016. od 14:00h u kancelarijama Fondacije CURE, gdje ćete imati priliku upoznati se s LGBTQAP osobama i naučiti nešto novo te pitati sve što vas zanima o ovoj tematici.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte ured Fondacije CURE na 033/207-561, ili pišite na email  [email protected].

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin