Fondacija CURE – Poziv na FEM kamp pod nazivom “Rodno uvjetovano nasilje kroz prizmu braniteljica ženskih prava”

29 aug
Rok prijave 09.09.2017

Fondacija CURE organizuje FEM kamp za mlade žene! Sa zadovoljstvom vas pozivamo na bazični (početni) Fem kamp za mlade žene i djevojke pod nazivom “Rodno uvjetovano nasilje kroz prizmu braniteljica ženskih prava”.

FEM kamp će se održati od petka, 15.09.2017. godine do nedjelje, 17.09.2017. godine, u sklopu projekta “Rodno uvjetovano nasilje: Pogled iz drugog ugla – Nasilje u vezama mladih“

Ukoliko si zainteresovana da se na jedinstven način upoznaš s temama koje se tiču aktivizma, s osnovnim teorijama feminizma, ženskih ljudskih prava, nasilja nad ženama, na koji način možeš biti promjena u svojoj lokalnoj zajednici i ko su pojedinke koje su spremne da s tobom prave pozitivne društvene promjene, ovaj FEM kamp je za tebe. FEM kamp je nastao iz potrebe za kreiranjem siguranog prostora za zainteresovane mlade žene i djevojke kako bi one kroz interaktivni rad uvidjele potrebu za svojim doprinosom u kreiranju bosanskohercegovačkog društva iz prizme spolne i rodne ravnopravnosti.

Cilj naših edukativnih programa je osnaživanje mladih žena i djevojaka o ženskim ljudskim pravima kroz rad na pitanju sopstvene edukacije. Edukacija koju smo dizajnirale odvija se u trajanju od tri dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama, mala istraživanja, video projekcije i druge aktivnosti. Program je dizajniran za lični rast polaznica koji osigurava individualno učenje kao i rad u timu te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, potiče kreativnost i orginalnost svake učesnice.

Troškove seminara, smještaj, hranu i piće kao i refundaciju putnih troškova za učesnice snosi Fondacija CURE uz podršku cfd-a. Fondacija CURE će izvršavati refundaciju troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtjeva refundaciju troškova putem ugovora o djelu. Nakon što učesnice predaju povratne karte, isplata će se izvršiti uz priloženi žiro račun. U prijavnici se nalaze pitanja koje je potrebno popuniti kako bismo mogle napraviti ugovor o djelu.

Aplikaciju za prijavu na trening preuzmite ovdje, formular za refundaciju putnih troškova ovdje!

Preporučena životna dob za učesnice je od 16 do 25 godine starosti, maloljetne učesnic dostavljaju saglasnost roditelja za prisustvo na FEM Kampu.

Molimo da nam pošaljete prijavnicu najkasnije do subote 09.09.2017.godine do 17.00 sati na e-mail: [email protected] ili putem faxa na broj: 033 207 561

Molimo vas da ovaj poziv proslijedite svojim prijateljicama i poznanicama za koje mislite da bi bile zainteresovane da nam se pridruže.

Zvanično s radom počinjemo 15.09.2017. godine u 16:00 časova.

Srdačan pozdrav iz Fondacije CURE i radujemo se susretu.

Dobrodošle!

Tim Fondacija CURE

Nakon što vas obavijestimo da ćete učestvovati na FEM kampu, proslijedit ćemo vam sve informacije o mjestu održavanja FEM kampa (u blizini Sarajeva), prevozu, smještaju i svim ostalim logističkim informacijama.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments