Fond „IKRE“ dodjeljuje stipendije djeci boračkih kategorija

19 sep
Rok prijave 14.10.2016

Fond Kantona Sarajevo „IKRE“ raspisao je konkurs za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studnetima koji su djeca boraca i poginulih boraca, kao i poginulih civila žrtava rata sa područja ovog kantona.

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dodjelit će stipendije za školovanje navedenih kategorija lica u školskoj 2016/17. godini u mjesečnom iznosu od 100,00 KM. Stipendije se isplaćuju za devet mjeseci u kojima se odvija nastava za učenike i studente prvog ciklusa studija koji se nalaze na redovnom školovanju.

Konkurs je otvoren za navedene kategorije pod uslovom da imaju prijavljeno prebivalište u KS, da su redovni učenici, odnosno studenti, te da ne obnavljaju razred, odnosno godinu studija.

Rang lista prijavljenih kandidata bit će utvrđena na osnovu  rezultata u učenju; otežanih uslova života koji su nastali kao posljedica agresije; dodjele ratnih priznanja;  niskog porodičnog standarda; te po ostalim osnovama koje nisu navedene u Konkursu. Eventualno, stipendije bez bodovanja mogu dobiti učenici ili studenti čiji su roditelji poginuli borci ili su umrli nakon agresije, a bili su pripadnici Oružanih snaga Republike BiH, te oni iz porodice u kojoj se na redovnom školovanju nalaze troje i više djece, a čija ukupna primanja po članu domaćinstva ne prelaze 16% prosječne neto plate ostvarene u KS.

Potrebna dokumentacija nalazi se na obrazcu koji se može preuzeti u Fondu „IKRE” ili info-punktu Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Obrazac i dokumentaciju potrebno je poštom (preporučeno) ili lično predati do 14. oktobra  u Fond KS za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata „IKRE”, ulica Terezija bb, 71 000 Sarajevo.

Za detaljnije informacije možete pogledati konkurs.

Stipendije.ba

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin