Festival “Sarajevska zima”: Otvoren poziv za slanje aplikacija

28 aug

Internacionalni festival Sarajevo “Sarajevska zima” je tradicionalni susret umjetnika i građana svijeta. Održava se bez prestanka tokom svih proteklih godina i postao je simbol slobode, stvaralaštva i upoznavanja sa različitim kulturama i civilizacijama svijeta.

Zajedno sa Međunarodnim centrom za mir, Festival “Sarajevska zima” je pokretač i organizator projekta “Sarajevo, kulturni centar Evrope” od 21. decembra 1993. do 21. marta 1994. godine (period između dva kulturna centra Evrope, Antwerpen ‘93 i Lisabon ‘94). Ovu ideju podržala je Skupština grada Sarajeva i 11 000 najpoznatijih ličnosti iz cijelog svijeta kao i najznačajnije institucije Evrope. Međunarodni centar za mir i Internacionalni festival Sarajevo “Sarajevska zima” obnavljaju ovu inicijativu.

Dvadesetogodišnjica Festivala Sarajevo “Sarajevska zima” bila je posvećena projektu Sarajevo, interkulturalni grad Savjeta Evrope.  Zainteresovani se mogu prijaviti sa projektima iz oblasti scenskih umjetnosti, književnosti, muzike, vizuelne umjetnosti, uz obaveznu biografiju, kompletiranu aplikaciju i prateći materijal.
Poziv za slanje prijava je dostupan na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGMb9wviOeG6jMP_yGT5OZXAOSM7fmG6MfUyS1a51zLF1_8A/viewform

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments