Festival “Sarajevska zima 2017”

24 jan

U skladu sa tradicionalnom saradnjom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo sa organizatorima Sarajevske zime, tokom protekle dvije decenije, pozivamo mlade u obrazovnom procesu, učenike, profesore i roditelje da povodom održavanja 33. Međunarodne kulturne manifestacije Festival “Sarajevska zima 2017.“ i ove godine budete aktivni sudionici i date doprinos realizaciji ove manifestacije, koja traje od 07.02. do 21.03. tekuće godine.

Svečano otvaranje Festivala “Sarajevska zima 2017” održat će se 07.02.2017.godine sa početkom u 11 sati u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH i nastaviće se otvaranjem izložbi umjetnika iz SAD u Historijskom muzeju BiH, nastupom učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola u Vijećnici, nastupm muzičkih akademija u Domu Oružanih snaga BiH, nastupom umjetnika iz BiH i svijeta na trgu Narodnog pozorišta , otvaranjem izložbe Svileni put umjetnosti, te Svečanom ceremonijom otvaranja i nastupom umjetnika iz Indije u Narodnom pozorištu.

Tokom dana otvaranja 07. i 08. februara, u sedam sarajevskih galerija bit će otvoreno sedam izložbi bosansko-hercegovačkih i svjetskih umjetnika.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments