Festival omladinskog aktivizma “Prijavi se i reci šta te tišti” u Ključu

3 jul
Rok prijave 19.07.2018

Pred vama je do sada najbolje ljeto!! Zašto? Jednostavno, Vijeće mladih općine Ključ vas poziva da budete dio najpozitivnije priče o mladima u BiH! Četvrto izdanje Festivala omladinskog aktivizma se dešava i ovo ljeto gdje vas očekuje zanimljiv i interaktivan sadržaj.

FESTIVAL OMLADINSKOG AKTIVIZMA je prostor za mlade u kome mogu iskazati svoju kreativnost, predstaviti svoj angažman, čuti zanimljive i pozitivne priče svojih vršnjaka, stvarati nove mreže i poznanstva za budući rad, biti motivisani i motivisati druge, kampovati, upoznati Ključ, rijeku Sanu i steći nova prijateljstva! 

TEMA FESTIVALA? – Zašto izaći na izbore? Šta je građansko novinarstvo i kako ga možemo koristiti?

KADA/GDJE? – 26-29.07.2018. – Lokalna plaža ALINA LUKA, KLJUČ

PROGRAM? – Pored interaktivnih radionica, prezentacija i diskusija na festivalu se i ove godine razgovara o aktivizmu i uspješnim pričama mladih ljudi. Koristeći GRAĐANSKO NOVINARSTVO kao alat govorit ćemo o važnosti izlaska mladih na IZBORE. Ugostit ćemo mlade ljude koji su aktivni na polju građanskog novinarstva, ali one koji rade na politikama prema mladima te promovišu i zagovaraju učešće mladih u procese donošenja odluka (kroz angažman u civilnom sektoru, ali i političkim strankama). Kao i do sada planirat ćemo obilježavanje Dana mladih 12.08. zajedno sa učesnicima! FOA muzički sadržaj nas očekuje i ove godine, a održava se 28.07.2018. gdje ćemo predstaviti bendove i pojedince koji svoj aktivizam iskazuju kroz muziku!

KO SE MOŽE PRIJAVITI?

  1. Mladi iz BiH od 17-30 godina.
  2. Mladi bendovi/pojedinci koji žele učestvovati u FOA muzičkom sadržaju i na taj način predstaviti svoj rad.
  3. Mladi iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske

TROŠKOVI? – Troškovi za sve odabrane učesnike bit će pokriveni od strane organizatora (put, hrana, smještaj)!  Učesnici iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske sami snose putne troškove.

DO KADA SE MOGU PRIJAVITI? – 19.07.2018. do 12:00

PRIJAVA? – PRIJAVITE SE OVDJE 

NAŠA VIZIJA? – Internacionalni festival omladinskog aktivizma prepoznatljiv u zemljama bivše Jugoslavije koji se bavi aktuelnom tematikom za mlade te promoviše kulturu i umjetnost!

NAPOMENA!! Učesnici borave u šatorima te je oprema, tj šator i vreća za spavanje, obaveza svih učesnika. U nemogućnosti  pronalaska opreme molimo Vas kontaktirajte organizatore. Svi odabrani učesnici će dobiti instrukcije za vrijeme dolaska i odlaska na kamp te će im biti pružena pomoć pri organizaciji puta i opreme.

SAZNAJTE VIŠE O FOA  I PRATITE  NAS

Dodatne informacije možete dobiti na [email protected]

Broj učesnika je ograničen, a oni koji budu odabrani za učešće bit će informisani putem emaila najkasnije do 20.07.2018.

Dobro došli na #foa2018

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments