Festival MESS: Prilika za bh. glumce i glumice

5 dec
Rok prijave 09.12.2015

Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS poziva sve diplomirane glumce i glumice odsjeka za glumu iz Bosne i Hercegovine koji imaju do 40 godina, da se prijave na audiciju za uloge u predstavi radnog naslova “What is Europe!?“ u režiji Andraša Urbana. Audicija će biti zasnovana na intervjuu i improvizaciji, a zbog muzičkog aspekta predstave potrebno je spremiti jednu pjesmu po izboru. Predstava koja je zasnovana na esejima Lasla Vegela, će se u produkciji Scene MESS realizirati od 14. decembra 2015. do 30. januara 2016. godine.

Realizacijom ove predstave nastavljamo sa misijom Scene MESS da povezuje umjetnike i umjetnice iz regiona. Veoma smo sretni zbog saradnje sa jednim od najznačajnijih i najnagrađivanijih reditelja u regionu, Andrašom Urbanom, i ova predstava je sigurno odlična prilika za bh. glumce i glumice da se predstave domaćoj, ali i regionalnoj publici“, istakao je u ime Scene MESS, Dino Mustafić.

Prijava na audiciju treba sadržavati osnovne podatke (ime, prezime, adresu, godište, broj mobilnog telefona i e-mail adresu), kratku biografiju (ili CV) te jednu recentnu fotografiju.

Svi zainteresovani prijavu trebaju poslati do 09. decembra 2015. godine najkasnije do 15 sati na e-mail adresu [email protected]. Audicija će se održati u Sarajevu, a svi/e aplikanti/ce će po isteku roka za prijave biti obaviješteni/e o terminu i lokaciji na kojoj će audicija biti održana.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin