Festival Merlinka se održava šesti put u Sarajevu

3 jan

Sarajevski otvoreni centar će 26. i 27. januara organizovati po šesti put u Sarajevu, u Art Kinu Kriterion, Međunarodni festival queer filma Merlinka, koji se već devet godina organizuje u Beogradu sa idejom promocije filmove koji se bave LGBTI temama.

Ovogodišnja Merlinka u Sarajevu ponudiće najnovije i nagrađivane filmove, sa gošćama i gostima Festivala razgovaraće se o zaljubljivanju i ljubavi, ugostiće Kabare Tiffany iz Slovenije, koji će obje večeri nastupiti sa svojim umjetnički i društeno angažovanim performansima, a uživat će se i u akustičnoj svirci, dok će festival zatvoriti veliki party za koji će biti zadužene cure iz ZbeLeTrona iz Hrvatske.

U petak, 26.01, nakon svečanog otvorenja Merlinke, biće prikazan film Tom od Finske reditelja Doma Karukoskog (Finska, 2017, 116’).

Drugog dana Merlinka počinje u 15h projekcijom kratkometražnog filma Zemlje izgubljenog sadržaja rediteljice Elene Horn (Ruanda, Srbija, Velika Britanija, 2017, 45’).

Festival zatvara cijelonoćni party, koji počinje malo prije ponoći u 6/6 Vine Clubu, a za atmosferu su zadužene članice ZbeLeTrona. One su pionirke LGBT clubbinga u Zagrebu i garantuju posebno party iskustvo i nezaboravan provod.

Više informacija o festivalu možete pročitati ovdje.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments