Festival Književnost susreta: Poziv za radionice pisanja

2 apr
Rok prijave 25.04.2016

Festival književnog aktivizma Književnost susreta uz podršku Schulerhelfenleben poziva mlade do 30 godina iz svih dijelova BiH koji su zainteresirani za književnost i pisanje da se prijave na radionice pisanja koje će se održati u okviru festivala Književnost susreta u maju 2016. godine.

Festival će se održati 6, 7. i 8. maja u Sarajevu, u prostorijama art kina Kriterion i donosi niz kulturno-umjetničkih aktivnosti kojima se želi oživjeti i obogatiti književni život u BiH.

Jedna od aktivnosti Festivala je i radionica pisanja na kojima će polaznici i polaznice moći više naučiti o aktivizmu, pisanju, čitanju i književnosti. Za deset odabranih učesnika/ica bit će obezbijeđeni smještaj, hrana, kao i troškovi prijevoza.

Ovim putem pozivamo sve mlade koji književnost vide kao mjesto borbe za pravednije i bolje bh. društvo da se za učešće na radionicama pisanja prijave putem email adrese: [email protected] do 25. aprila 2016. godine.

Za prijavu trebate popuniti PRIJAVNI OBRAZAC koji se nalazi OVDJE.

Pored učešća na radionicama odabrani učesnici i učesnice moći će prisustvovati i nizu drugih aktivnosti Festivala; gostovanjima i razgovorima sa književnicima/ama, čitanjima, tribinama, razgovorima o književnosti, mogućnostima prezentacije i objave radova. Poziv za prijavu na radionicu pisanja traje od 1. do 25. aprila 2016. godine.

Spisak odabranih učesnika i učesnica bit će poznat do 30. aprila 2016. godine.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin