Festival inovacija: Otvorene prijave za hackathon, startup natjecanje i konferenciju

30 sep
Rok prijave 30.10.2019

Iz SPARKa najavljuju pregršt novih stvari koje su vam pripremili za jesen. Riječ je o Festivalu inovacija powered by Grad Mostar koji će se održati od 4. do 8.11.2019. u SPARKu i hotelu Mostar. Petodnevni event će se sastojati od hackathona, startup natjecanja i konferencije, a namijenjen je ljudima s novim idejama, osnivačima startupa, tvrtkama, investitorima i ostalim pripadnicima startup i biznis ekosustava.

4.-5.11.2019. Next Innovation Hackathon / SPARK

Tjedan ćemo početi hackathonom imena Next Innovation, gdje se u samo 24 sata stvaraju odlični proizvodi. Natjecatelji će pokazati svoje IT i biznis vještine pri razvijanju inovativnih rješenja na temu Mostar – pametni grad. Ta tema podrazumijeva inovativna rješenja na područjima kulture, turizma i općenito poboljšanja života u Mostaru. Uz podršku grada Mostara na ovaj način možete riješiti probleme u kazalištima, na koncertima, u turizmu, prometu i slično. Ukupno šest timova će raditi na razvoju proizvoda i usluga (npr. mobilne, web i desktop aplikacije), a nagrade su uistinu primamljive: 5,000 KM, 3,000 KM i 1,500 KM. Tijekom 24 sata svaki tim treba osmisliti i izraditi svoj proizvod, a odmah nakon toga demonstrirati svoj rad. Tražimo programere i gamere, ali isto tako i ljude s poslovnim štihom, marketingaše, projekt menadžere koji bi mogli doprinijeti poslovnoj strani rješenja i osvojili ove fantastične nagrade. Prijaviti se možete putem prijavne forme u timu od minimalno troje i maksimalno šest osoba, najkasnije do 30.10.2019. 

7. i 8.11.2019. Startup natjecanje Next Startup x BETAPITCH / SPARK i hotel Mostar

Ovo natjecanje je must-attend za sve startupe jer se radi o globalnom startup natjecanju pokrenutom od strane betahaus-a iz Berlina. Održava se u više od 12 gradova diljem Europe, dok pobjednici iz svakog grada odlaze u Berlin kako bi se upoznali s potencijalnim partnerima na Investors Day-u, ali i na natjecanje sa ostalim startupima. Osim nagrade putovanja u Berlin, najbolji startup u Mostaru će osvojiti 5,000 KM, što će dobro doći pri pokretanju startupa. Drugi najbolji startup će dobiti 3,000 KM, a treći odlazi sa 1,500 KM. Ne propustite priliku predstaviti svoj inovativni i uzbudljiv proizvod investitorima, predstavnicima medija i drugim sudionicima. Pronađite investitore, promovirajte svoj brand, izgradite poslovne odnose, proširite mrežu i inspirirajte se drugima. Tražimo 8-12 startupa koji se mogu prijaviti najkasnije do 30.10.2019.

8.11.2019. Konferencija Next Thing / Hotel Mostar

Konferencija Next Thing je novi IT, biznis i startup događaj u Mostaru. Održat će se u petak, 8.11.2019. u prostorijama hotela Mostar, a organiziraju je SPARK i Grad Mostar uz potporu partnera i sponzora. Glavni cilj događaja je okupiti sve pojedince, startupe i tvrtke koji predviđaju nove trendove u poslovnom svijetu, kako bi iste mogli podijeliti međusobno i sa zainteresiranim posjetiteljima. Konferencija se sastoji od sedam keynote govora, startup natjecanja, poslovnih sastanaka i networkinga. Svaki od govornika ima ogromno iskustvo u biznisu, bez obzira radilo se o pokretanju vlastitog startupa ili rada u uspješnim korporativnim tvrtkama. Teme koje će keynote govornici pokriti su poduzetništvo, marketing, prodaja, menadžement, liderstvo, inovacije, pametni gradovi i kultura.

U sklopu Festivala inovacija ćemo također organizirati dvodnevnu radionicu na temu inovacija u kulturi, koje su rezervirane isključivo za 30 djelatnika grada Mostara. Na ovaj način ćemo pomoći uključivanju IT komponente u promociju grada i kulture, kako bismo novim tehnologijama privukli mlade u Mostar te zajedno osmislili i implementirali nove načine promocije turizma u Hercegovini. Radionice će se održati u prostorijama SPARKa 6. i 7.11.2019.

Pridružite nam se od 4. do 8.11.2019. za visokokvalitetna predavanja, uzbudljive panele, startup radionice i jedinstvene mogućnosti umrežavanja. Događaj je u potpunosti besplatan za sve sudionike zahvaljujući Gradu Mostaru.

Link za prijavu ovdje.

(Visited 109 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević