Festival bajke – Seminar Umijeće pripovijedanja sa Jasnom Held

30 okt

Seminar je namjenjen roditeljima, stručnjacima, studentima i umjetnicima, prijavite se putem fb: Bajka.BiH, putem telefona: +387 61 10 20 56; +387 33 83 80 49 ili putem maila: [email protected]

Seminar je zamišljen kao poticaj profesionalnom osoblju i roditeljima u sticanju praktičnih znanja i vještina ovog drevnog zanata koje će moći samostalno koristiti u radu s djecom i mladima. Održaće se za 20 polaznika/ca.. Voditeljica seminara je Jasna Held, pripovjedačica bajki i priča za djecu i odrasle.
Program seminara obuhvata sljedeće teme: Uvod u svijet bajki i priča (narodne tradicije), atmosfera bajki; Kultura govora (umijeće pripovijedanja i umijeće slušanja); Važnost bajki u odgoju i odrastanju (slike, imaginacija, riječ i govor); Bajka; Vježba memorije u slikama; Razgovor o bajci, simbolika, ritam, doživljaj, tačka preokreta, razvoj; Rad s djecom i mladima (igrokazi, predstave); Vježba pripovijedanja; Poezija govora, vježba (uključujući i govorne vježbe); Odabir najvažnijih trenutaka u bajci; .

Fb event

(Visited 92 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments