Ferijalna praksa u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine

20 jan

Centralna banka pruža mogućnost studentima završnih godina prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, prvenstveno ekonomskog smjera, da obave ferijalnu praksu u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine.

Cilj obavljanja ferijalne prakse je pružanje mogućnosti studentima da steknu praktična znanja i upotpune svoja znanja stečena tokom školovanja.

Prijava za obavljanje ferijalne prakse se podnosi na propisanom obrascu prijave Centralne banke Bosne i Hercegovine i dostavlja se Odjeljenju za upravljanje ljudskim resursima u periodu od januara do marta mjeseca za tekuću godinu, a ferijalna praksa se obavlja od aprila do oktobra.

Studentima koji zadovoljavaju kriterije Centralne banke Bosne i Hercegovine za obavljanje ferijalne prakse dostavlja se odluka o obavljanju ferijalne prakse, a studenti koji nisu zadovoljili kriterije o statusu svoje prijave obavještavaju se putem e-maila.

Za vrijeme obavljanja ferijalne prakse studentima se dodjeljuje službenik Centralne banke Bosne i Hercegovine koji će im u tom periodu biti mentor. Uz nadzor mentora, studenti se uključuju u obavljanje poslova iz djelokruga rada organizacijskog oblika u koji je student raspoređen, što ima za cilj sticanje praktičnog iskustva i usavršavanja vještina i znanja u oblastima koje studiraju.

Ferijalna praksa traje maksimalno 20 radnih dana i za vrijeme obavljanja ferijalne prakse Centralna banka isplaćuje naknadu u visini naknade za ishranu u toku rada.

Obrazac za prijavu i dodatne informacije možete pronaći ovdje.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin