Fem kamp za mlade žene i djevojke “Mlade žene agentice pozitivnih promjena”

3 maj
Rok prijave 15.05.2017

Fondacija Cure vas poziva na bazični (početni) Fem kamp za mlade žene i djevojke pod nazivom „Mlade žene agentice pozitivnih promjena“, koji će se održati od petka, 19.05.2017. godine do nedjelje, 21.05.2017. godine u sklopu projekta „Rodno uvjetovano nasilje: Pogled iz drugog ugla – Nasilje u vezama mladih“.

Trodnevni Fem kamp je mjesto gdje će se mlade žene i djevojke na zanimljiv način moći upoznati s temama koje se tiču aktivizma, s osnovnim teorijama feminizma, ženskih ljudskih prava, rodno zasnovanog nasilja, kako raditi na prevenciji rodno zasnovanog nasilja, cyberbullynga te na taj način ohrabriti nove generacije da se aktivno uključe u pozitivne društvene promjene.

Fem kamp je nastao iz potrebe da se kreira siguran prostor za zainteresovane mlade žene i djevojke kako bi one kroz interaktivni rad uvidjele potrebu za posmatranjem bosanskohercegovačkog društva iz prizme rodne i spolne ravnopravnosti.

Cilj ove edukacije jeste osnaživanje mladih žena i djevojaka o ženskim ljudskim pravim kroz rad na pitanju sopstvene edukacije. Edukacija koju smo dizajnirale odvija se u trajanju od tri dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama,  mala istraživanja, video projekcije i  druge aktivnosti. Program je dizajniran za lični rast polaznica koji osigurava individualno učenje kao i rad u timu, te siguran prostor u kojem svaka prima podršku potiče kreativnost i orginalnost svake učesnice.

Troškove seminara, smještaj, hranu i piće, kao i refundaciju putnih troškova za učesnice snosi Fondacija CURE uz podršku CFDa. Aplikaciju za prijavu na trening  šaljemo u prilogu.

Molimo da nam pošaljete prijavnicu najkasnije do ponedjeljka 15.05.2017. godine do 17:00 sati putem e-maila: [email protected] ili putem faxa na broj: 033/207 561

Prijavnica: Prijavnica za FEM KAMP 2017

(Visited 578 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin