Fem kamp: „Mlade žene agentice pozitivnih promjena“

15 mar
Rok prijave 23.03.2016

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na bazični (početni) Fem kamp za mlade žene i djevojke  pod nazivom „Mlade žene agentice pozitivnih promjena“, koji će se održati od petka, 01.04.2016. godine do nedjelje, 03.04.2016. godine u sklopu projekta „Rodno uvjetovano nasilje: Pogled iz drugog ugla – Nasilje u vezama mladih“

Trodnevni Fem kamp je mjesto gdje će se mlade žene i djevojke na zanimljiv način moći upoznati s temama koje se tiču aktivizma, s osnovnim teorijama feminizma, ženskih ljudskih prava, rodno zasnovanog nasilja, kako raditi na prevenciji rodno zasnovanog nasilja, cyberbullynga te na taj način ohrabriti nove generacije da se aktivno uključe u pozitivne društvene promjene.

Fem kamp je nastao iz potrebe da se kreira siguran prostor za zainteresovane mlade žene i djevojke kako bi one kroz interaktivni rad uvidjele potrebu za posmatranjem bosanskohercegovačkog društva iz prizme rodne i spolne ravnopravnosti.

Cilj ove edukacije jeste osnaživanje mladih žena i djevojaka o ženskim ljudskim pravim kroz rad na pitanju sopstvene edukacije. Edukacija koju smo dizajnirale odvija se u trajanju od tri dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama,  mala istraživanja, video projekcije i  druge aktivnosti. Program je dizajniran za lični rast polaznica koji osigurava individualno učenje kao i rad u timu, te siguran prostor u kojem svaka prima podršku potiče kreativnost i orginalnost svake učesnice.

Troškove seminara, smještaj, hranu i piće, kao i refundaciju putnih troškova za učesnice snosi Fondacija CURE uz podršku CFDa. Aplikaciju za prijavu na trening  možete preuzeti ovdje!

Molimo da nam pošaljete prijavnicu najkasnije do srijede 23.03.2016. godine do 17.00 sati putem e-maila: [email protected] ili putem faxa na broj: 033/207 561

Molimo vas da ovaj poziv proslijedite svojim prijateljicama i poznanicama za koje mislite da bi bile zainteresovane da nam se pridruže.

Zvanično sa radom počinjemo u petak 01.04.2016. godine u 15:00 sati i završavamo u nedjelju 03.04.2016. godine u 14:00 sati.

(Visited 662 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Emir Kustura