EYP: Univerzitetski forum Sarajevo 2017

15 maj
Rok prijave 15.05.2017

Ove godine se po drugi put otvara prilika studentima iz Sarajeva da učestvuju na Studentskom forumu Evropskog parlamenta mladih.

Forum, koji predstavlja simulaciju rada Evropskog Parlamenta i donošenje rezolucija kroz 7 komiteta, na kojem će parlamentarci biti studenti održat će se u periodu od 19. do 21. maja.

Univerzitetski Forum se sastoji od tri faze, a to su teambuilding, diskusija o temi unutar manje grupe (komiteta) i generalna skupština na kojoj će studenti iznijeti stavove i kritike o različitim temama, baš kao u Evropskom parlamentu. Svaki student će imati priliku odabrati jednu od 7 ponuđenih tema. Teme Univerzitetskog foruma se tiču aktuelnih problema i dešavanja, kako u BiH tako i u cijeloj Evropi. Službeni jezik foruma biti će engleski.

Aplikacije za učešće su otvorene od 6. 5. do 15.5.2017. u 23:59h.

Evropski parlament mladih (European Youth Parliament – EYP) je obrazovni program koji okuplja mlade ljude iz cijele Evrope kako bi raspravljali o aktuelnim temama kroz parlamentarne postavke. Uspostavljen je 1987. godine u Francuskoj, te je prisutan u 40 Evropskih zemalja i organizuje približno 600 događaja godišnje, te kroz njih na godišnjem nivou okuplja preko 35 000 mladih osoba.

Misija Evropskog parlamenta mladih je podržati razvoj mladih ljudi u politički svjesne i odgovorne građane, te na taj način promicati međukulturalno razumjevanje. EYP također olakšava mladim ljudima da uče i usavrše ključne profesionalne i socijalne vještine i to sve na engleskom jeziku.

Voljeli bismo da studente obavijestite i pozovete na učešće na ovom događaju.

Prijavu za ovaj događaj možete pronaći na linku: http://bit.ly/2University_forum_Sarajevo

(Visited 6 times, 2 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments