EVS: Poziv za volontiranje u Hrvatskoj

29 maj

Nevladina organizacija „Snaga Mladih / Youth Power“ je u potrazi za mladima koji su zainteresovani za priliku da postanu EVS volonteri te da otputuju u Hrvatsku i tamo steknu nove vještine i radno iskustvo.

Trenutno su otvorena tri poziva za tri EVS projekta:

 

  1. “Solidarity at hand” – dugoročni volonterski projekt (12 mjeseci) 01/10/2018 – 30/09/2019

 

Solidarnost pri ruci” usmjerena je na ranjive skupine građana s aktivnostima koje pridonose poboljšanju kvalitete života.

Organiziranje aktivnosti za starije i mentalno bolesne odrasle osobe 2-3 sesije tjedno; Udruga IKS partneri s domom za starije i slabe i domove za mentalno bolesne odrasle u našoj zajednici. Volonteri će organizirati i provoditi aktivnosti zajedno s našim lokalnim volonterima: igranje binga, kuglanje, društvene igre, gledanje filmova, kreativne radionice i šetnje prirodom. Korisnici domova motivirani su za sudjelovanje u aktivnostima, druženje i učenje novih vještina, osoblje pomaže u organiziranju slobodnog vremena.

 

  1. “Creative summer” – kratkoročni volonterski projekt (2 mjeseca) 01/06/2018 – 31/07/2018 & 01/06/2019 – 31/07/2019.

 

“Kreativno ljeto” tradicionalno organiziraju volonteri Udruge IKS za djecu i mlade, s ciljem zabave djece i mladih, obrazovnih aktivnosti koje se provode u multikulturalnom timu i promoviraju mobilnost mladih. Aktivnosti ovog volonterskog projekta, obogaćene talentima i kreativnosti volontera, mogu biti joge, vožnja kajaka, sportske aktivnosti, kreativne i edukativne radionice, lov na blago itd. Ovaj će projekt uključivati i kratke ljetne igre u sedam ruralnih osnovnih škola za manje populacije koje žive u područjima s lošom infrastrukturom, niskim indeksima razvoja i porastom siromaštva. Dovođenje velike skupine ljudi iz drugih zemalja u našu regiju atraktivno je za lokalne zajednice i pruža im priliku za razmjenu iskustava, učenje o različitim kulturama i stilovima života te razvijanje novih projektnih ideja za zajednicu zajedno s EVS volonterima.

 

  1. “International VolunteerDay” – kratkoročni volonterski projekt (2 mjeseca) 11/11/2018 – 10/01/2019.

 

“Međunarodni dan volontera” važan je dan koji se obilježava 5. prosinca priznajući vrijednost volontiranja, naporan rad i predanost volontera i njihov neprocjenjivi doprinos zajednici u cjelini. Aktivnost volontera ove grupe ima za cilj podizanje svijesti o značenju Međunarodnog dana volontera i važnosti slave vrijednosti volontiranja i doprinosa volontera kao aktivnih građana.

Svi zainteresovani mogu aplicirati slanjem svog CV-a (format Europass) i motivacionog pisma. Dokumente slati na [email protected]

Odabrani kandidati će biti kontaktirani u svrhu intervjua putem Skype-a.

Više informacija ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments