Evropski dani medija za mlade 2016: Poziv za novinare

27 feb
Organizacija European Youth Press traži 20 mladih i motiviranih novinara koji su zainteresovani da postanu dio tima koji će organizovati naredne Evropske dane medija za mlade, jedan od najvećih događaja za mlade medijske djelatnike. Pored toga, prijaviti se mogu svi mladi novinari koji žele kao učesnici programa posjetiti Evropske dane medija za mlade.
Članovi tima vodit će sedam medijskih radionica posvećenih televiziji, radiju, štampanom novinarstvu, multimediji, fotografiji i novim medijima, a pored toga od njih se očekuje i učešće i organizovanje eksterne komunikacije, logistička priprema i pružanje uputa učesnicima događaja.
Evropski dani medija za mlade održat će se od 19. do 21. maja u Strasbourgu, a oko 110 mladih novinara koji imaju između 18 i 30 godina dobit će priliku da izvještavaju iz Evropskog parlamenta o aktuelnim problemima u vezi sa medijskim slobodama u Evropi i šire.
Učesnici će tokom tri dana proći kroz mnoge radionice i političke diskusije, a pored toga imat će priliku uspostaviti kontakte sa visokopozicioniranim evropskim političarima, profesionalnim novinarima i ekspertima.
Krajnji rok za prijavu članova tima je 14.3.2016., a više informacija o konkursu možete pronaći ovdje.
Krajnji rok za prijavu ostalih učesnika je 20.3.2016., dok više informacija o ovom konkursu možete pronaći ovdje.
index
(Visited 213 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments