Europa za građane: Poziv za aplikacije

29 sep
Rok prijave 18.10.2017

Europsku uniju čine njezini građani i ona je stvorena za dobrobit svojih građana. Izuzetno je važno potaknuti građane i olakšati njihovo uključenje te aktivno sudjelovanje u izgradnji snažnije Unije, kao i omogućiti razumijevanje povijesti Unije i vrijednosti na kojima se temelji. Europsko građanstvo sastavni je element u jačanju i očuvanju procesa europske integracije.

Program Europa za građane za razdoblje od 2014. do 2020. ključan je instrument u tom kontekstu. Cilj je programa pridonijeti boljem razumijevanju Unije, njezine povijesti i raznolikosti, poticati europsko građanstvo i poboljšati uvjete uživanja prava i povlastica koje imaju kao europski građani.

Cilj ovog poziva na podnošenje prijedloga jest odabir organizacija s europskom dimenzijom koje svojim trajnim, uobičajenim i redovitim aktivnostima daju konkretan doprinos ciljevima programa Europa za građane.

Odabrane organizacije dobit će strukturnu potporu koja se naziva bespovratnim sredstvima za poslovanje. Bespovratnim sredstvima za poslovanje sufinancirat će se troškovi poslovanja koji određenom tijelu omogućuju neovisnost i provest će se niz aktivnosti u okviru ciljeva programa. Organizacije kojima budu dodijeljena bespovratna sredstva za poslovanje trebale bi biti maksimalno vidljive najširoj mogućoj publici kroz predviđene aktivnosti i plan širenja rezultata. Osobito se potiče širenje rezultata na regionalnoj i lokalnoj razini te među mladima.

Potpore se dodjeljuju organizacijama u obliku okvirnih partnerstava u trajanju od tri godine (2018.–2020.) na temelju ovog poziva na podnošenje prijedloga. Okvirna partnerstva su mehanizmi suradnje uspostavljeni između određene organizacije i Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu. U sklopu okvirnih partnerstava godišnja bespovratna sredstva za poslovanje dodjeljivat će se svake godine na temelju godišnjih programa rada koje dostavljaju organizacije.

Krajnji rok je 18/10/2017 – 12:00 (CET, Brussels time)

Više informacija ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments