eTrafika: Otvoren foto konkurs “Vidite li razliku”

6 jan
Rok prijave 31.01.2016

Sa ciljem predstavljanja  problema LGBT populacije, pokretanja javne debate, kao i borbe protiv diskriminacije i homofobije, udruženje eTrafika.net uz podršku Američke ambasade u Sarajevu pokreće foto konkurs “Vidite li razliku”.

Na konkursu mogu učestvovati svi punoljetni državljani BiH, a tema jeste ravnopravnost pripadnika LGBT populacije i njihova jednakost sa ostalim građanima BiH. Kao što govori simboličan naziv projekta i konkursa, cilj je pokazati da razlike nema i da smo svi isti.

Broj fotografija po učesniku je neograničen, one se dostavljaju isključivo u JPEG formatu i u punoj rezoluciji putem sajta wetransfer.com (ili drugih sajtova za dijeljenje datoteka), na mail [email protected], najkasnije do 31. januara 2016. godine u ponoć. Radove je potrebno memorisati tako da sadrže ime i prezime autora, te naziv fotografije (Ime_Prezime_NazivFotografije).

Nije dozvoljeno manipulisanje fotografijom niti njeno pretjerano uređivanje u programima predviđenim za to.

Pristigli radovi će u februaru 2016. godine biti objavljeni na Facebook stranici portala eTrafika, čiji će čitaoci glasanjem odabrati 15 najboljih. Zatim tročlani žiri, koji se sastoji od fotografa i LGBT aktivista, bira pobjednika koji dobija fotoaparat u vrijednosti od 800 KM.

Najbolje fotografije će biti izložene u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru tokom marta 2016. godine.

Sva pitanja možete slati na mail [email protected] ili [email protected].

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin