ESN Sarajevo otvara konkurs za prijem novih članova

16 avg

Erasmus Student Network je neprofitna organizacija osnovana 1989. godine sa ciljem podržavanja i razvijanja mobilnosti studenata u Europi i šire. Ova organizacija je osnovana kao odgovor na ERASMUS program razmjene koji je počeo 1987. godine. Do sada ESN je postao jedna od najvećih pan-evropskih studentskih nevladinih organizacija u polju mobilnosti studenata. ESN je prisutan na 500 visoko-školskih institucija u 38 zemalja Evrope, a mreža konstantno nastavlja da se razvija i širi. U Bosni i Hercegovini ESN je registrovan u Sarajevu od 2006. godine, ali aktivno djeluje od 2013.

Raspon naših aktivnosti je veoma širok. Prije svega ESN ima za cilj da olakša integraciju studenata na razmjeni u njihovu novu okolinu, ali i pružanje pomoći lokalnim studentima koji se spremaju na odlazak na razmjenu. Ono na šta smo mi veoma ponosni i što se pokazalo kao veoma značajno za Univerzitete je Buddy sistem koji prvenstveno služi da pruža pomoć studentima koji su na razmjeni. Takođe, često organizujemo razne aktivnosti (pored projekata u kojima mogu uzeti učešće) kao što su izleti i zabave, da bismo im period koji provode u našoj zemlji učinili što ljepšim. Preko Buddy Team-a se stvaraju i održavaju prijateljstva koja će trajati cijeli život.

Pored buddy network aktivnosti ESN Sarajevo implementira i nekoliko međunarodnih ESN projekata kao što su:

SocialErasmus je projekat koji podstiče aktivno učešće međunarodnih studenata da volontiranjem doprinesu zajednici

Mov’in Europe podrazumijeva različite aktivnosti koje promovišu mogućnosti mobilnosti za lokalne studente, ali ujedno i promovisanje internacionalizacije bh. Univerziteta što u konačnici ima za cilj povećanje broja odlaznih i dolaznih studenata kroz Erasmus + program

International Erasmus Games predstavlja „Olimpijske igre“ svih Erasmus studenata i ESN članova u nekoliko sportova koje se održavaju jednom godišnje, itd.

Lokalna sekcija ESN Sarajevo otvara konkurs za prijem novih članova, koji traje od 01. avgusta do 15.septembra.

Link za prijavu ovdje.

Vidimo se u Sarajevu !

Više informacija na Facebook stranici ESN Sarajevo i Instagram profilu ESN Sarajevo.

(Visited 300 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević