UNIBL: Erasmus+ stipendije za razmjenu studenata

16 dec
Rok prijave 30.12.2018

U okviru ERASMUS + programa – kreditna razmjena – raspisan  je konkurs za studente prvog ciklusa studija za odlazak na razmjenu u Univerzitet Opolej (Poljska).

Dostupna je jedna stipendija studentima Studijskog programa engleskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Banjoj Luci. Trajanje razmjene je pet mjeseci, u periodu od 18. februara do 17. jula 2019.

Iznos stipendije: 800 eura mjesečno + putni troškovi izračunati u skladu sa pravilima Univerziteta u Opoleju.  Pogledati na sljedećem linku:

Na konkurs se mogu prijaviti studenti svih godina prvog ciklusa studija Studijskog programa engleskog jezika  i književnosti na Filološkom fakultetu u Banja Luci.

Dokumenti: Za konkurenciju moraju se dostaviti sljedeći dokumenti:

1. CV na engleskom jeziku (preporučena upotreba Europass modela);
2. Motivaciono pismo na engleskom ili srpskom jeziku
3. Kopija prve stranice indeksa, kao i kopija stranica sa registracionim informacijama za tekuću godinu studija te položenim ispitima
4. Prijedlog Ugovora o učenju (spisak predmeta koje student planira da pohađa u  periodu mobilnosti, koji se mogu naći na linku)  koji potpisuju student i akademski koordinator za međunarodnu razmjenu studenata i osoblja Filološkog fakulteta (Oblik Ugovora učenju).

Prijava: Svu potrebnu dokumentaciju treba dostaviti koordinatoru za međunarodnu saradnju Filološkog fakulteta putem e-maila: [email protected].

Rok za dostavljanje dokumenata je 22. decembar 2018. godine do 12 sati.

(Visited 218 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments